4. ledna 2010 • 04:00

Skácel ve Slavii nezůstane, chce za lepším

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim měl ve Slavii pouze amatérskou smlouvu. Vedení červenobílých mu však nabídlo profesionální. Jenže Rudolf Skácel ji neakceptoval. Zatím… Na dnešním startu přípravy na jarní část sezony se tak třicetiletý záložník velmi pravděpodobně v Edenu neobjeví.



„S Rudou jsem o víkendu mluvil. Nabídku jsme mu samozřejmě dali, ale on mi říkal, že čeká, jak se vyvinou nějaké jiné možnosti v zahraničí,“ prozradil Sportu Petr Doležal, generální manažer obhájce titulu.

Hrdina Skácel: Slavia? Ještě nevím »

Skácelovy úmysly jsou jasné. Někdejší reprezentant vyčkává, jestli odněkud z ciziny nepřiletí zajímavější nabídka.

„Registrujeme velmi intenzivní zájem. Mohl by se podívat do bundesligy, zajímá se o něj jeden klub ze Španělska stejně jako několik z Itálie nebo Francie,“ uvedl hráčův německý manažer Jochen Kientz.

Brněnský gólman Bureš a obránce Křižko Skácelovi v gólu nezabránili
Brněnský gólman Bureš a obránce Křižko Skácelovi v gólu nezabránili

Ten však nevyloučil ani možnost, že Skácel zůstane ve Slavii. Jenže červenobílí dali záložníkovi ostrý limit. Čekat již nehodlají a konečný verdikt požadovali do konce včerejšího dne.

„Řekl jsem mu, že se má do neděle rozhodnout, protože chceme jít v pondělí do přípravy s hráči, kteří u nás mají zájem působit. Ta neděle je opravdu limit,“ prohodil rázně Doležal.

Samotný hráč se ke své budoucnosti nechtěl vyjadřovat. „Nezlobte se, ale v tuto chvíli není co komentovat. Až bude něco aktuálního, rád vám k tomu řeknu víc,“ vzkázal Skácel prostřednictvím textové zprávy.

Červenobílí dnes zahajují přípravu na jarní část sezony, kdy se chtějí pokusit umazat co nejvíc z osmibodového manka na vedoucí Teplice.

Okolo půl desáté se mají hlásit v Edenu. Pokud tam někdejšího reprezentanta a záložníka s šikovnou levačkou nenajdete, mělo by to znamenat jediné – za Slavii na jaře kopat nebude.

Vedení klubu tvrdí, že nehodlá Skácela bez podepsaného kontaktu pustit do přípravy.

„Nechceme, aby u nás jen trénoval a pak se rozmyslel, chceme, aby se s námi připravovali ti, kteří za nás chtějí hrát. Ruda už takto váhal v létě a pak se dostal do situace, že byl bez angažmá. My jsme po něm sáhli v průběhu sezony a pomohl nám, to je jasné, ovšem nyní už bychom se s ním chtěli dohodnout hned,“ řekl Doležal.

Rudolf SkácelFoto Michal Beránek - SPORT
Proč ovšem na nabídku Slavie Skácel nekývne? Jedním důvodem je chuť pokračovat v zahraničí. Není se čemu divit, hrát před sotva pěti nebo před sedmdesáti tisíci diváky, jako třeba v Německu, je rozdíl. Ze Skotska, Anglie, Francie, Německa či Řecka je třicetiletý borec zvyklý na jinou úroveň.

Ovšem je tady i jiný rozměr. Nabídka Slavie zřejmě nedosahuje takové výše, jakou by si Skácel představoval. Byť ta je podle slov generálního manažera Doležala velmi zajímavá. „Na poměry Slavie jsme mu dali lukrativní nabídku, maximální možnou jakou jsme mohli,“ prozradil člen představenstva klubu.

V minulosti se hovořilo o Skácelových přemrštěných finančních požadavcích. Prý na tom ztroskotaly jeho letní námluvy s Mnichovem 1860. Podobné to údajně bylo i při jednání s Hertou o prodloužení hostování v létě 2008. „Tomu se musím smát, je to absolutní nesmysl,“ komentoval tehdy spekulace Skácel.

V týmu českého mistra o něj velmi stojí i trenér Karel Jarolím. „Byl bych rád, kdyby u nás zůstal, do jarních bojů by to pro nás bylo jedině dobře,“ ocenil schopnosti levého středopolaře slávistický kouč. „Jsme v situaci, kdy bychom jeho služby samozřejmě velmi uvítali, z toho důvodu nás mrzí, že se asi nedohodneme,“ dodal Doležal.

Skácel se na podzim ke Slavii připojil jako amatér po jedenáctém ligovém kole. V letním přestupním termínu se totiž s žádným zájemcem nedohodl. V sešívaném dresu odehrál na podzim v lize pět utkání a vstřelil tři branky, všechny v posledním kole s Brnem.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud