3. ledna 2010 • 13:06

Házenkářky Veselí poprvé ovládly Český pohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářky Veselí nad Moravou získaly poprvé Český pohár. V dnešním finálovém utkání v pražském Edenu porazily 30:23 domácí Slavii, která skončila v pohárové soutěži potřetí za sebou druhá.



V semifinále přitom Slavia vyřadila Olomouc, která jí v předchozích dvou ročnících připravila finálové porážky.

Hráčky Veselí si cestou do finále poradily podle očekávání s Pískem, v rozhodujícím zápase ale favoritkami nebyly. Také inkasovaly první čtyři góly zápasu a prohrávaly o pět branek 1:6, ale po oddechovém času se dostaly zpátky do zápasu.

Po změně stran svěřenkyně trenéra Petera Sabadky výsledek definitivně otočily díky skvělé obraně a rychlým protiútokům a bezpečně si po dvou mistrovských titulech poprvé zajistily pohárovou trofej.

"Dlouhodobě dobrá obrana nás zdobí. Skvěle jsme zdvojovali, dali pozor i na pivota a zahustili prostor tam, kde jsme čekali nápor Slavie," pochvaloval si v rozhovoru s Českou televizí výkon svého družstva slovenský kouč vítězek.

V jeho celku se dařilo hlavně Štěrbové, která vedle obranných zákroků měla i střeleckou formu a dala deset gólů.

Veselí nad Moravou - Slavia Praha 30:23 (13:14)
Nejvíce branek:
Štěrbová 10/1, Fleková 7, Chmelařová 6 - Jedličková 6/4, Keclíková 6, Kutlvašrová 4. Rozhodčí: Macho, Hájek. Sedmimetrové hody: 2/1 - 6/4. Vyloučení: 5:4. Diváci: 100.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud