3. ledna 2010 • 10:00

Dobrá zpráva: třebíčský Sláma je při vědomí

Autor: Blesk Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta jim dodala sílu. Moták: Každý má svou roli, ještě mi to nedochází
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně dobrá zpráva! Třebíčský hokejista Lukáš Sláma (26) nabyl vědomí. Poté, co zkolaboval při rozcvičce před středečním utkání první ligy proti Olomouci (kvůli tomu se nehrálo), byl udržován v umělém spánku a leží v nemocnici v Třebíči. Dohromady spal tři dny.



Probuzení Slámy potvrdil primář třebíčské nemocnice Leoš Novotný. „Postupně byl probouzen a dnes odpoledne už byl při vědomí. Mohl tak být odpojen od plicní ventilace,“ informoval včera Blesk Novotný.

Olomoucký Zbořil zachránil soupeři život

Podle jeho slov teď čeká hráče řada vyšetření. „Je třeba, aby se zjistilo, co bylo příčinou kolapsu,“ sdělil doktor. Jednou z variant je také zápal plic, který prý přišel náhle a o kterém neměl hráč vůbec tušení.

Podle klubového lékaře byl totiž Sláma v naprostém pořádku, na nic si nestěžoval a byl normálně připraven k utkání. „Zápal plic je jednou z variant. Přesto mohla být příčina i jiná. Budeme po ní pátrat,“ tvrdí Novotný.

Hokejistu zachránili hráči soupeře. Když Sláma zkolaboval, byli olomoučtí hráči poblíž a postarali se o resuscitaci, než přijela záchranka. O Slámův stav se zajímají stovky fanoušků po celé republice.

Na sociální síti Facebook jsou dokonce skupiny Držme palce Lukáši Slámovi a Lukáši Slámo, ty to zvládneš. Připojilo se do nich už dva a půl tisíce uživatelů.

„Lukáš je velký srdcař a bojovník. Snad bude v pořádku,“ doufá ředitel třebíčského hokejového klubu Karel Čapek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud