2. ledna 2010 • 21:05

Nymburk znovu padl. Tentokrát v Pardubicích

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta jim dodala sílu. Moták: Každý má svou roli, ještě mi to nedochází
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nymburští basketbalisté utrpěli v lize druhou porážku za sebou. Ve středu v Prostějově prohrál český mistr poprvé přesně po roce a dnes Hanáky v předehrávce 21. kola napodobily Pardubice, které zvítězily nad šestinásobnými šampiony 67:64.



Dva zápasy v základní části za sebou prohrál Nymburk naposledy v sezoně 2002/03, kdy naposledy skončil bez titulu poté, co i do finále play off s Opavou tehdy vstoupil dvěma nezdary. V ročníku 2006/07 pak Nymburk prohrál v posledním kole dlouhodobé fáze a potom hned první utkání play off s NH Ostrava.

Zatímco při debaklu v Prostějově Nymburk vyhořel ve druhém poločase, v Pardubicích se mu stala osudnou hlavně druhá čtvrtina. Dal v ní jen osm bodů a 22 inkasoval, se střelbou na tom pak byl velký papírový favorit i nadále na štíru. Přesto patnáctibodové manko z úvodu druhého poločasu nakonec až na jediný bod smazal, ale o možnost zlomit výsledek jej připravil několik sekund před koncem ztrátou míče Sokolovský.

"Hráči si to vydřeli sami srdcem. Bojovali jsme v obraně, všude jsme byli dobře. Také nám pomohla střelecká impotence Nymburka," radoval se domácí trenér Jan Slowiak.

"Myslím si, že kdybychom hráli pátou čtvrtinu navíc, tak bychom vyhráli, bohužel. V prvních třech čtvrtinách jsme se nesoustředili a špatně bránili. To rozhodlo," konstatoval nymburský kouč Muli Kacurin. Jeho tým přitom v úterý čeká zápas Evropského poháru s Biellou.

"Není příjemné před tak důležitým utkáním prohrát dva zápasy za sebou. Nyní se ale musíme koncentrovat jenom na úterní zápas a musíme ten tým dát dohromady a vrátit se k tomu, co jsme byli zvyklí hrát před vánocemi," dodal.

Liga basketbalistů - 21. kolo:

Pardubice - Nymburk 67:64 (17:21, 39:29, 56:48)
Nejvíce bodů: Arnold 17, Hampton 15, Sýkora 10 - Lee 16, Benda 10, Nečas, Ricci a Sokolovský po 9. Rozhodčí: Vyklický, Vrážel, Matějek. Trestné hody: 21/17 - 15/12. Fauly: 19:19. Trojky: 6:6. Diváci: 1640.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud