2. ledna 2010 • 10:10

Třebíčský hokejista zůstává v umělém spánku

Autor: fan, ška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mrazivá událost, která ze sportu dělá jen bezvýznamnou kratochvíli. Třebíčským hokejistům, kteří dnes míří na první trénink od středy, kdy jejich spoluhráč Lukáš Sláma zkolaboval při rozcvičce, se ani nechce na stadion. Bojí se, jaké zprávy jim sdělí vedení klubu o stavu oblíbeného parťáka…



Podle všeho se zatím nedozvědí nic nového. Dál zůstanou v nejistotě. Šestadvacetiletý obránce včera odpoledne zůstával v umělém spánku v třebíčské nemocnici.

„Podle posledních informací, které jsem měl, by se eventuálně mohl začít odpojovat od přístrojů podle toho, jak bude jeho stav v pátek vypadat,“ sdělil Sportu ředitel nemocnice Leoš Novotný.

Zatím tak stále není jasná ani příčina vypovězení životních funkcí ani případné poškození mozku. „To vám ještě teď nikdo neřekne. K tomu se nelze vyjádřit, dokud bude v umělém spánku,“ řekl Novotný. „Do té doby je třeba komplexně vyšetřit všechny orgánové skupiny.“

Zpráva o zkolabování klíčového hráče týmu zastihla v zámoří třebíčského trenéra Jaromíra Šindela a trojici klubových spoluhráčů, obránce Kempného a útočníky Káňu a Ostřížka, kteří reprezentují na mistrovství světa do dvaceti let.

„Je to nejhorší zpráva, která nás mohla teď potkat. Tragédie. Mám průběžně zprávy z Třebíče a věřím, že to dobře dopadne, že se to v dobré obrátí. Se sportem se to vůbec nedá porovnávat,“ vzkázal Šindel, který se svými svěřenci vyjádřil Slámovi podporu i skrze webové stránky prvoligového celku.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud