1. ledna 2010 • 23:21

Američané vsadili na mladíky, chybí Modano i Gomez

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen tři hokejisté, kteří si už na olympiádě zahráli, se objevili v nominaci Spojených států do Vancouveru. Američané vsadili na mládí, věkový průměr týmu bude pouhých 26 let.



Mezi pamětníky je pouze kapitán New Yorku Rangers Chris Drury, Jamie Langenbrunner z New Jersey a obránce Detroitu Brian Rafalski.

Vedoucí úlohu v týmu by měly hrát dvě bývalé jedničky draftu Patrick Kane a Erik Johnson. Kane bude v jednadvaceti vůbec nejmladším hráčem amerického výběru.

Oproti soupisce pro Hry v Turíně, ve které nechyběl ani tehdy čtyřiačtyřicetiletý Chris Chelios, se pro Vancouver nevešli do sestavy ani zkušení borci jako Mike Modano, Bill Guerin, Keith Tkachuk nebo Scott Gomez.

"Jedeme vyhrát," prohlásil sebevědomě americký kouč Brian Burke, který už v létě oznámil, že hodlá zahájit novou éru.

Do přípravného kempu ještě pozval Modana i Gomeze, ale ti ho v první půlce letošního ročníku NHL nepřesvědčili o tom, že by mohli jeho týmu bojovníků něco přinést.

Brankáři:
Ryan Miller (Buffalo Sabres), Jonathan Quick (Los Angeles Kings), Tim Thomas (Boston Bruins)

Obránci:
Erik Johnson (St Louis Blues), Jack Johnson (Los Angeles Kings), Mike Komisarek (Toronto Maple Leafs), Paul Martin (New Jersey Devils), Brooks Orpik (Pittsburgh Penguins), Brian Rafalski (Detroit Red Wings), Ryan Suter (Nashville Predators)

Útočníci:
David Backes (St. Louis Blues), Dustin Brown (Los Angeles Kings), Ryan Callahan (New York Rangers), Chris Drury (New York Rangers), Patrick Kane (Chicago Blackhawks), Ryan Kesler (Vancouver Canucks), Phil Kessel (Toronto Maple Leafs), Jamie Langenbrunner (New Jersey Devils), Ryan Malone (Tampa Bay Lightning), Zack Parise (New Jersey Devils), Joe Pavelski (San Jose Sharks), Bobby Ryan (Anaheim Ducks), Paul Stastny (Colorado Avalanche)

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud