31. prosince 2009 • 10:40

Polák začne po čtyřměsíční pauze s tréninkem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový reprezentant Jan Polák z Anderlechtu Brusel by mohl počátkem ledna pomalu začít s běháním po více než čtyřměsíční pauze způsobené zraněním kolena. Na jaře by se pak rád plně zapojil do hry.



Osmadvacetiletý záložník to řekl v rozhovoru, který jeho belgický klub a současný ligový lídr zveřejnil na své internetové stránce.

"Cílem je, abych mohl znovu trénovat s míčem na konci února a, kdo ví, abych mohl spoluhráčům dokonce ještě v této sezoně pomoci získat titul," řekl Polák s vyhlídkami na start v play off, ve kterém se na jaře bude rozhodovat o šampionovi země. "Doufám, že se k týmu připojím co možná nejdříve," dodal.
Polák velmi litoval, že mu kvůli zranění utekly zápasy evropských soutěží.

Anderlecht nakonec postoupil v Evropské lize z prvního místa v základní skupině a nyní ho čeká utkání se španělským Bilbaem. Opravdovým očistcem prý ale procházel hned v prvních týdnech po srpnovém zranění a následné operaci přetržených vazů.

"Opravdové utrpení. Hrozně jsem trpěl. Nemyslel jsem si, že to je možné," citoval klubový web českého fotbalistu. "Naštěstí, i přes můj problém, jsem měl štěstí, že jsem se mohl zotavovat ve stejném čase jako (polský spoluhráč) Marcin Wasilewski. Když jsem měl nějaké problémy, podpořil on mě, a obráceně," podotkl.

Oba fotbalisté se zranili po faulech soupeře v srpnovém vypjatém šlágru belgické ligy mezi Anderlechtem a Standardem Lutych, který v uplynulé sezoně připravil bruselský klub o titul. Wasilewskému dokonce protihráč prošlápl nohu tak, že mu způsobil několik otevřených zlomenin.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud