31. prosince 2009 • 09:12

MS "20": Bitva o čtvrtfinále. O půlnoci s Ruskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace do 20 let má před sebou rozhodující zápas o postup do čtvrtfinále mistrovství světa v Kanadě. Přesně s příchodem nového roku v Evropě o půlnoci SEČ nastoupí svěřenci trenéra Jaromíra Šindela proti Rusku.



A pokud se jim podaří soupeře porazit v základní hrací době, projdou do vyřazovací části. Zápas vysílá přímým přenosem ČT4 Sport. Zatím jsou čeští hokejisté na nepostupovém čtvrtém místě s třemi body za úterní výhru nad posledním Rakouskem.

Šindelův výběr vrátili do hry o čtvrtfinále Švédové, kteří v úterý Rusko porazili 4:1. Zatím stoprocentním Seveřanům bude v derby s Finskem stačit k postupu do semifinále uhrát i remízu. Pokud Češi neuspějí, budou hrát ve skupině o udržení.

Český tým využil středečního volného dne k odpočinku. Dopoledne absolvoval pouze krátký trénink. "Jenom jsme si tak lehce zabruslili, zkoušeli jsme i přesilovky a zastříleli jsme si na gólmany," uvedl útočník Tomáš Kubalík. "Věříme si, v šatně je teď po výhře nad Rakušany výborná nálada," ujišťoval.

Čeští mladíci se musejí vypořádat s nervozitou. Proti Rusům jim půjde o všechno, zápas by se dal označit za předčasné čtvrtfinále. "Samozřejmě chceme vyhrát. S ničím jiným ani nemůžeme do utkání nastoupit. Musíme předvést výborný výkon," bylo jasné Kubalíkovi.

"S nervozitou se musíme poprat sami. Každý ví, do čeho jdeme," dodal obránce Jakub Jeřábek. Ruský tým zatím na juniorském šampionátu příliš nezáří. V tabulce má sice šest bodů, nicméně v prvním zápase se třetí tým minulého mistrovství protrápil k výhře nad Rakušany a ve druhém nebyl lepší než Finsko.

Rusům pomohla ke třem bodům bezzubá koncovka Seveřanů. "Rusové mají v týmu Filatova a Petrova. Jsou to výborní hráči, ale pokud si je pohlídáme, tak vyhrajeme," přemítal o kvalitách sborné Kubalík.

"Jejich slabinou je, že nehrají moc týmově," všiml si Jeřábek. Čeští hráči mají velkou motivaci odčinit dvě porážky od skandinávských soupeřů z úvodu turnaje. V hotelu sledují česká média a kritické názory odborníků je příliš netěší.

"Čteme ty články na internetu. Nejsou pro nás moc přívětivé, ale ti lidé mají svůj názor a my jim ho nemůžeme sebrat. Teď jim však dokážeme, že neměli pravdu a vyhrajeme," věřil Kubalík.

"Jde nám o všechno. Musíme do toho zápasu jít naplno, nedívat se dopředu ani dozadu, nemyslet na prohry," hledal recept na výhru Jeřábek. "V našich silách je porazit kohokoliv. To, že je pro nás každý zápas klíčový, se dalo čekat. Jsme na mistrovství světa, tady se prostě pokaždé o něco hraje," řekl trenér Jaromír Šindel.

"Proti Rakousku jsme si ověřili, že jsme schopni hrát pěkný a účelný hokej. Myslím, že se bude rozhodovat v přesilovkách a ty umíme," prohlásil český kouč, který by příchod nového roku rád oslavil postupem do čtvrtfinále.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud