31. prosince 2009 • 14:00

Krvavé drama v Brně: Kamarád mu zlomil čelist!

Autor: Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hamrlíkova rána od modré jako z děla, pak tvrdý náraz do obličeje a nakonec spousta krve. Hokejista brněnské Komety Pavel Zubíček (35) si bude derby se Zlínem pamatovat do konce života.



Ve 14. minutě pro Zubíčka utkání předčasně skončilo, když zůstal ležet v kaluži krve poté, co ho trefil puk. S tříštivou zlomeninou čelistní kosti byl odvezen do nemocnice.

Zkrvaveného kapitána Komety, který se položil do střely Martina Hamrlíka (36), spoluhráči okamžitě naložili na nosítka a odvezli z ledové plochy.

A zanedlouho už ležel na operačním stole ve Fakultní nemocnici v Brně - Bohunicích. „Zubíček je po operaci, ale zatím toho moc nevíme,“ řekl ve středu šéf sportovního úseku v Brně Libor Zábranský.

Brněnského obránce trefil pukem bývalý spoluhráč ze Zlína a kamarád. „Když byl ve Zlíně, tak jsme vedle sebe seděli v kabině. Moc mě to mrzí,“ řekl Martin Hamrlík, který během momentu věděl, koho zasáhl.

„Když jsem zvedl hlavu, bylo mi jasný, že je to on. Ale ta střela letěla nízko. Byla to hodně nešťastná náhoda. Když člověk padne do střely, tak už to nejde zastavit,“ řekl zlínský bek.

Hned po zápase se dozvěděl, že musí Zubíček na operaci, a psal mu esemesku. „Ráno mi odepsal. Prý si z toho nemám nic dělat, protože za to nemůžu. Jenže mě to bude mrzet přinejmenším do té doby, než bude zase v pořádku,“ vysvětlil hráč, jemuž se něco podobného také stalo.

Poté, co Zubíček opustil hrací plochu, musel být led důkladně vyčištěn.Foto youtube.com

„Kdysi mě trefil Višňovský golfákem do oka. Nějakou dobu jsem promarodil a ještě dnes to není úplně v pořádku,“ řekl Hamrlík.

Zubíčkova absence se může protáhnout až na dva měsíce, a je tedy možné, že si už v základní části letošní extraligy nezahraje.

Brnu, které nechce zůstat na poslední příčce a vyhrálo z posledních šesti zápasů pět, tak bude chybět další obránce. Zubíček je po Komovi, Novákovi a Richtrovi čtvrtý v pořadí.

Zubíček v onen moment o sobě vůbec nevěděl. Rána pukem do čelisti byla hodně bolestivá.
Zubíček v onen moment o sobě vůbec nevěděl. Rána pukem do čelisti byla hodně bolestivá.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
7
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud