30. prosince 2009 • 19:05

Třebíčský hokejista zkolaboval! Leží na ARO

Autor: spo, pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Třebíče jsou v šoku! Jejich spoluhráč Lukáš Sláma (26) z ničeho nic zkolaboval při rozcvičení před středečním prvoligovým zápasem s Olomoucí, které nakonec muselo být kvůli nešťastné události odloženo! Hráč v tuto chvíli leží na ARO.



26letý obránce Lukáš Sláma se rozcvičoval "na suchu" zcela sám. Jeho pádu si všimli jako první poblíž stojící hráči soupeře.

"Ti Lukášovi okamžitě poskytli první pomoc a informovali třebíčskou stranu o tom, co se stalo. Zachovali se skvěle," píší oficiální stránky klubu. Přivolaná záchranná služba Slámu resuscitovala a zajistila jeho životní funkce.

Lukáši, jsme s tebou!
Vedení klubu HS Třebíč

Záchranářům se následně povedlo přivést Slámu k vědomí a převést ho do místní nemocnice, kde leží na ARO pod dohledem lékařského týmu.

"První informace hovořila o tom, že Lukáš Sláma upadl do bezvědomí poté, co upadl při rozcvičce. Později se ukázalo, že při rozcvičce zkolaboval a následkem toho pak upadl na zem," napsal klub.

Co ukázalo vyšetření? "Jediným nálezem je atypická forma zápalu pilc, který se ale navenek nijak neprojevoval," uvedl lékař Horácké Slavie Tomáš Madrý na stránkách klubu.

"Zatím nevíme, jak moc byla účinná resuscitace, zda třeba nedošlo k poškození mozku. Proto je na nějaká unáhlená rozhodnutí a prohlášení ještě brzo. Chytřejší budeme během čtvrtka, kdy se lékaři v třebíčské nemocnici chystají Lukáše pomalu probouzet," dodal Madrý.

Týmy Třebíče a Olomouce se dohodly, že utkání odloží na jiný termín. "Za pochopení patří soupeři a jeho fanouškům velký dík," dodal klub.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud