30. prosince 2009 • 16:21

Beránek: Proč nejede Hudler? Přestal bruslit

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi dobře vyvážený tým by mohl vzniknout ze jmen v olympijské nominaci české hokejové reprezentace podle názoru trenéra a bývalého útočníka Josefa Beránka. Současnému kouči litvínovské juniorky se jednoznačně zamlouvá i zařazení nejproduktivnějšího hráče extraligy Romana Červenky z pražské Slavie.



O celkové nominaci
"Je potřeba, aby ta sestava byla dobře vyvážená. Nejde tam mít deset Jágrů, ale jsou potřeba i dělníci. Z této nominace mám pocit, že by to přesně tak vyvážené mohlo být. Trenéři to dobře sledovali a zvažovali, trenér Jandač byl v zámoří, mají určitě své představy, jak by mohlo složení jednotlivých formací vypadat."

O důležitém štěstí
"Trenéři mají své informace a reference, ale pak se třeba rozhodují mezi dvěma vyrovnanými hráči a často nakonec záleží, jak se zrovna danému hráči turnaj povede, jakou má na něm aktuální formu. Trenéři v tomto chtějí uspět a podle toho určitě i vybírali."

O tom, jestli mu někdo chybí
"Je to samozřejmě věc názoru, někomu tam bude někdo chybět, někomu zase přebývat, ale tohle je prostě volba trenéra Růžičky a jeho asistentů. Je to velká zodpovědnost a musíme věřit a přát si, že vybrali tým, který bude úspěšný."

ČESKÁ NOMINACE »

O brankářích
"U Vokouna a Pavelce se nominace očekávala. Zbývalo vyřešit, kdo pojede z Evropy. Myslím, že Štěpánek je dobrá volba. Získal zkušenosti na mistrovství světa, byl tam jako nováček a ustál to velmi dobře. To možná rozhodlo."

O obranné fázi
"Když člověk sleduje ty výkony a informace, které o hráčích jdou, tak lze říct, že to není nijak překvapivé. Jsou to hráči, kteří něčím prošli, něco odehráli, ale nejsou to také žádní dědkové, u nichž by třeba o něco více hrozilo zranění."

O sázce na Červenku
"Byl jednoznačnou volbou. V porovnání třeba s tím, co jsme mohli vidět od některých hráčů ze zámoří během výluky v NHL, on prostě v extralize vyčnívá a má zatím vynikající sezonu. Podle mého oprávněná nominace."

V nominaci chybí šest hokejistů, které chtěli fanoušci »

O nenominaci Jiřího Hudlera
"Když jsem ho viděl nyní, ale třeba už i v EHT v Karlových Varech, kde se mu dařilo střelecky, tak mi přišlo, že přestal bruslit. A podobný názor měli i lidé, s nimiž jsem to probíral."

O Jágrovi
"Jarda je prostě vůdčí osobnost, to je dané. U ostatních třeba trenéři přemýšleli, zda vzít jednoho nebo druhého hráče a bylo těžké se rozhodnout, ale u Jágra je to jasné. A proto mu budou chtít vyhovět se zbývajícími dvěma spoluhráči do útoku."

O nadějích českého týmu
"Hlavně nesmíme mít velké oči. Dobře na tom nejsou jen zámořské týmy a Rusko, ale také Finové se Švédy. Bude to hodně otevřené. Myslím, že by mohla podobně jako i jindy hodně rozhodovat výkonnost gólmanů."

Vladimír Růžička s olympijskou nominací
Vladimír Růžička s olympijskou nominací

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud