30. prosince 2009 • 09:56

Fotbalista Sus vysoudil na svazu 10 milionů!

Autor: Blesk Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový svaz musí podle rozhodnutí holandského soudu uhradit 360 tisíc eur (9,54 milionu korun) hráči Brna Martinu Susovi (20). Tato částka byla již vyblokována na svazovém účtu a ten s penězi nemůže disponovat!



Jde o spor o jeho transferkartu, kterou ČMFS nevydal po odchodu Suse do nizozemského Enschede v létě 2006. Fotbalista, jenž se mezitím letos vrátil do Brna, kvůli tomu 1,5 roku nesměl hrát.

Jak to bylo se Susem
✔ Martin Sus (narozen 8. května 1989) odešel z Brna v létě 2006 do Enschede
✔ ČMFS nevydal jeho transferkartu, protože měl platnou smlouvu v Brně
✔ Sus ji ale neuznal, prý na ní byl jeho zfalšovaný podpis
✔ Spor rozhodl soud v Nizozemsku už loni ve prospěch Suse
✔ Letos v únoru Sus podepsal kontrakt v Enschede, v říjnu však přestoupil do Brna
✔ Hraje defenzivního záložníka či obránce, na podzim stihl 5 zápasů a dal 1 gól
✔ Zajímavost: Ve Spartě hraje jiný o rok mladší Martin Sus, dokonce na stejném postu

Rozhodnutí o náhradě škody prý na ČMFS dorazilo až 17. prosince tohoto roku. „Prozatím jsou svazu blokovány prostředky do výše nárokované škody, s jejíž výší svaz navíc nemůže souhlasit a odvolá se,“ píše se mimo jiné v prohlášení, které ČMFS včera vydal.

„Je to vyhraný soudní spor, odvolávat se můžou leda proti formalitám. Šance, že svaz nebude muset platit, je podle mě nulová,“ řekl Gabriel Pothe, právní zástupce Suse.

„Asi to bude mít následky pro svaz, ale měl jsem pravdu a peníze mi patří,“ řekl skoro stydlivě Martin Sus. „Půldruhého roku jsem nehrál, to je dlouhá doba. Víc to nechci rozebírat, doufám, že se to nijak nedotkne brněnského klubu.“

Nepřehledné kauze na Strahově nikdo nevěnoval dost pozornosti a tohle je výsledek. Současné vedení se hájí, že to staré agendu řádně nepředalo… O kolik jde? „Výši požadované náhrady nebudeme komentovat,“ řekl sekretář svazu Rudolf Řepka.

460603:i_article:true:true

Blesku dva nezávislé zdroje potvrdily, že jde zhruba o 360 tisíc eur, což je skoro 10 milionů korun! „Je to částka limitovaná stropem čtyři sta tisíc eur, přesná suma závisí na rychlosti exekuce,“ upřesnil právník Pothe.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud