29. prosince 2009 • 15:14

Strahov je připraven na Ski Sprint Praha 2010

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Strahově je už nyní vyroben dostatek sněhu pro přípravu tratě na Ski Sprint Praha 2010, druhou etapu seriálu Světového poháru v běhu na lyžích Tour de Ski. Sprint volnou technikou se mezi strahovským a Rošického stadionem bude konat v pondělí 4. ledna.



Pokud se dramaticky neoteplí, nebudou muset pořadatelé sáhnout k výrobě sněhu chemickou cestou pomocí tekutého dusíku, která by se výrazně prodražila. Nyní je na Strahově zhruba 5000 krychlových metrů umělého sněhu.

"Je tam připravena zásoba na velké hromadě, která by měla pohodlně vystačit na celou trasu," řekla dnes ČTK Eva Šťastná, tisková mluvčí agentury Sport Invest, která celou akci marketingové zastřešuje. Okruh bude měřit 770 metrů, dohromady závodníky čeká 1255 metrů, neboť část trati poběží dvakrát. Celkové převýšení trati činí 25 metrů.

Organizátoři jsou připraveni v případě změny počasí reagovat buď výrobou sněhu dalším umělým zasněžováním, či chemickou cestou. "Ale zatím to na to nevypadá," uvedla Šťastná. Po Novém roce by totiž mělo v Praze mrznout. "Nyní se staví konstrukce trati a sníh se začne za pár dní rozhrnovat," doplnila Šťastná.

Závody začnou v pondělí 4. ledna v 16:30 kvalifikací, finále jsou naplánována o dvě hodiny později. Sníh by měl vydržet v plné kvalitě i do následujícího dne, kdy by měl posloužit veřejnosti a hlavně dětem pro zábavu. Vstup diváků bude zdarma.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud