29. prosince 2009 • 19:50

Finále Českého poháru si zahraje Liberec a Ostrava

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Dukly Liberec naplnili očekávání a postoupili do finále Českého poháru. V semifinálové skupině dnes obhájci prvenství vyhráli ve své hale i třetí zápas, když Brnu nedovolili uhrát ani set.



Jejich únorovým finálovým soupeřem bude Ostrava, která vyhrála zkrácený program kladenské skupiny, do níž kvůli vykradeným automobilům nezasáhli volejbalisté Havířova.

O postupu liberecké Dukly bylo jasno už po prvním dnešním utkání, ve kterém Zlín porazil Benátky nad Jizerou 3:0. Proti Brnu tak mohl dát liberecký trenér Michal Nekola šanci mladým hráčům, kteří suverenitu domácího týmu potvrdili.

Liberec v minulých sezonách získal Český pohár třikrát za sebou. O jeho finálovém soupeři se mělo rozhodnout v kladenské skupině až ve středu, nakonec však bylo o postupujícím jasno už dnes. Program totiž značně ovlivnili zloději, kteří na parkovišti u haly vykradli dva automobily havířovského týmu.

Podle Deníku přišli Havířovští o dva notebooky a kompletní sadu dresů, policie předběžně odhadla škodu na 60.000 korun. Volejbalisté kvůli vyšetřování nestihli nastoupit k zápasům s Ostravou a Českými Budějovicemi, jejich protivníci tak vyhráli kontumačně 3:0. Havířov posléze rezignoval i na středeční souboj s domácím Kladnem.

Program skupiny se tak z šesti zápasů smrskl na polovinu a pořadatelé ho celý zvládli během dneška. Kladno, které letos i loni hrálo ve finále, podlehlo Českým Budějovicím i Ostravě, jež poté v pětisetové bitvě s Jihočechy nejprve odvrátila tři mečboly a poté zvládla i rozhodující tie-break.

Finále mezi Libercem a Ostravou se bude hrát 8. února, jeho dějiště svaz teprve určí. Vítěze, který získá právo startu v příštím ročníku evropského Poháru CEV, čeká na konci února také zápas o Česko-Slovenský pohár v Levicích.

Skupina I (Liberec):
Zlín - Benátky 3:0 (23, 21, 30), Brno - Liberec 0:3 (-23, -18, -20).
Konečné pořadí: 1. Liberec 6, 2. Zlín 5, 3. Benátky 4, 4. Brno 3.

Skupina II (Kladno):
Kladno - České Budějovice 2:3 (-20, 14, 27, -19, -13), Ostrava - Havířov 3:0 kontumačně, Č. Budějovice - Havířov 3:0 kontumačně, Kladno - Ostrava 0:3 (-20, -21, -18), Kladno - Havířov 3:0 kontumačně, Č. Budějovice - Ostrava 2:3 (20, -26, 20, -28, -13).
Konečné pořadí: 1. Ostrava 6, 2. Č. Budějovice 5, 3. Kladno 4, 4. Havířov 0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud