29. prosince 2009 • 13:32

Pljuščenko: Bolest mě ničila. Chtěl jsem skončit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv o Vánocích vyhrál Jevgenij Pljuščenko ve světovém rekordu osmý titul ruského šampiona v krasobruslení, ještě před dvěma týdny vážně uvažoval o tom, že ukončí kariéru. Na vině byly potíže s kolenem spojené s nesnesitelnými bolestmi. Olympijský vítěz a hlavní favorit únorových her ve Vancouveru to řekl listu Sovětskij sport.



Pljuščenko musel zhruba v polovině prosince vynechat několik dnů přípravy a dodnes řeší bolesti injekcemi. "V levém koleně došlo k mikroskopickému poškození vazu, existovalo i podezření na poničený meniskus. V jednu dobu jsem dva dny nemohl pořádně chodit. Už jsem se vnitřně smířil s tím, že všechna snaha o návrat na soutěžní led byla k ničemu," přiznal Pljuščenko, který se po triumfu v Turíně věnoval pouze exhibicím a letos se vrátil k závodům po třech a půl letech.

"Sláva bohu, že to potom odeznělo a před domácím šampionátem jsem mohl absolvovat pět plnohodnotných tréninků. Nemám už ale jinou volbu než se do olympiády připravovat a závodit pod injekcemi," dodal Pljuščenko.

Přes zdravotní komplikace Pljuščenko zajel v Moskvě nejštědřeji ohodnocený krátký program v historii (100,09 bodu) a i v celkovém součtu s volnou jízdou vytvořil nový světový rekord (271,59). Svůj výkon ale nepřeceňoval, prý na něj, ale i na jeho soupeře, byli rozhodčí příliš hodní.

"S krátkým programem jsem byl celkem spokojený, ale za volnou jízdu bych si dal horší trojku. Na 270 bodů jsem nezajel. S takovým bruslením bych nevyhrál olympiádu, dokonce ani mistrovství Evropy," řekl sebekriticky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud