28. prosince 2009 • 22:01

Ústí porazilo Znojmo a vede ligu o 15 bodů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ústí nad Labem potvrdili roli lídrů první ligy i v 34. kole, v němž dnes porazili 4:3 Znojmo. Bývalý extraligový tým zvýšil své vedení v tabulce na 15 bodů před regionálním rivalem z Chomutova, jenž ztratil bod v Chrudimi.



Ústí vrátilo Znojmu porážku z konce listopadu i díky tomu, že využilo třikrát přesilovku. Lvi zahájili zápas náporem, ale Horčička v brance Znojma dlouho odolával. V 15. minutě využil domácí Alinč přesilovku, ale za dvě minuty ujel ústecké obraně Hořava a překonal Salfického. V druhém dějství šli hosté do vedení tvrdou střelou Moravy od modré čáry.

Na začátku 46. minuty využil Mikulík druhou ústeckou přesilovku a srovnal skóre, poté fauloval novopečený otec Klobouček ujíždějícího znojemského Meidla a Padělek přivedl z trestného střílení hosty opět do vedení. Za pouhé dvě minuty vyrovnal zblízka Roman Pšurný. Vítěznou branku domácích zařídil v polovině 56. minuty Novotný přesnou střelou v přesilovce pět na tři.

Chomutov zahájil utkání v Chrudimi dobře, hned v 2. minutě se prosadil dorážející Eiselt. Do konce třetiny domácí vyrovnali, když Mockovo nahození těsně před Hanuljakem skočilo. V 22. minutě využil přesilovou hru chrudimský Blažek a v 31. minutě měli domácí diváci důvod k radosti ještě větší, když další přesilovou hru využil Šeda.

V 36. minutě po gólu Drtiny v přesilové hře to už vypadalo, že Chrudim dotáhne utkání do vítězného konce. Ovšem na konci druhé třetiny po hrubé chybě Drtiny ujížděl osamocený Hájek, který sice svůj nájezd neproměnil, ale z následného tlaku hosté korigující branku přece jen vstřelili.

V třetím dějství domácí dlouho drželi náskok, avšak v 47. minutě se podařilo Kraftovi vstřelit kontaktní branku. Když v 58. minutě musel Mocek na trestnou lavici a následnou přesilovou hru hosté díky Jírovi využili, domácí publikum ztichlo. I když Duda svou nedisciplinovaností v prodloužení poskytl domácím téměř tříminutovou přesilovou hru, utkání se rozhodovalo až v samostatných nájezdech, v kterých byli úspěšnější hosté.

Příběh dvou obratů přineslo utkání Olomouce s Vrchlabím. V úvodu zápasu neproměnili domácí minutovou přesilovku pět na tři, další početní výhodu však už Olomouc využila - Nedbálkovu střelu tečoval Selingr. Produktivitu z přesilovek a první obrat poté předvedlo Vrchlabí, když Žigardyho do konce třetiny překonali Filip a Gajovský, oba v přesilové hře.

To si Olomouc nenechala líbit a přes mdlý začátek druhého dějství otočila skóre opět na svou stranu. Během dvou minut využil brejk Kucharczyk a po něm se trefil Tomajko. Kvalitní individuální akcí pojistil výhru Olomouce v 54. minutě Mikel, za hosty už dokázal pouze snížit Gajovský.

Momentálně nejproduktivnější hráč první ligy Lukáš Nahodil z Třebíče o sobě dal v Jihlavě vědět v tradičně vyhecovaném horáckém derby hned v 2. minutě, kdy překonal Řehoře. Hosté ovládli první třetinu a nadále dokazovali, že sedm vítězství z posledních deseti zápasů nezískali náhodou. Na lavičce hostů navíc chyběl kouč Šindel, který je s reprezentací na mistrovství světa hráčů do 20 let.

Vyrovnání pro Duklu zařídil až v prostřední části hry Rytnauer, a to domácí ještě dvakrát nastřelili tyč. V poslední třetině měla více ze hry Dukla. Své šance ale nevyužila, a proto udeřili hosté, když se osm minut před koncem prosadil dorážkou opět Nahodil a vyvrátil tak už více než dva roky starou tradici, že ve vzájemných duelech vítězí vždy domácí klub.

Hokejisty Benátek nad Jizerou nasměroval za třemi body v duelu s Táborem především skvěle zvládnutý závěr druhé třetiny. V 38. minutě nejprve otevřel skóre Pabiška a 54 sekund před odchodem do kabin přidal druhý gól Pavlů. Hosté byli v koncovce bezradní a v 58. minutě upravil na konečných 3:0 Nevyhoštěný.

Hosté z Kadaně se v Havířově v průběhu dvou třetin dostali až do tříbrankového vedení, když pátou branku vsítil v přesilovce vteřinu před koncem třetiny Hlubuček. Domácí se však nevzdali a během tří minut poslední části snížili až na jednobrankový rozdíl. Celý zbytek třetiny pak svírali hosty v kleštích, ale vyrovnat už nedokázali. V otevřené obraně pak našel skulinu Boušek a definitivně rozhodl.

Na začátku utkání Havlíčkův Brod - Hradec Králové byla k vidění vzájemná oťukávaná. V 9. minutě se nicméně ujali vedení hosté, kteří potrestali chybu domácího celku při přesilové hře. Ovšem už o minutu později dokázal Havlíčkův Brod srovnat.

Utkání nakonec rozhodl nástup do druhé třetiny, kdy Hradec během necelých pěti minut vstřelil tři branky. Domácí v třetí třetině sice snížili na 2:4, ale definitivní tečku za utkáním udělal pátou brankou Hradce Budínský.

V první třetině hodně průměrného utkání v Berouně měli překvapivě mírně navrch hosté ze Šumperku, kteří také v 13. minutě dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci za zády Cikánka. Skóre se však v první dvacetiminutovce nezměnilo. V druhé třetině měli Berounští hodně šancí, ale žádnou z nich neproměnili. Naopak hosté využili dva brejky a na ukazateli tak svítil před třetí třetinou stav 0:2.

Jenže Medvědi zabojovali a v 51. minutě po teči Šinágla prohrávali již jen o gól. A když poté v čase 54:25 doklepl Nedvěd puk za záda bezmocného Hyláka, bylo vyrovnáno. Další gól ze hry již diváci neviděli, a to ani v prodloužení. V nájezdech se pak jako jediný prosadil hostující Hulva a Šumperk si překvapivě odvezl z Berouna dva body.

První hokejová liga - 34. kolo: Benátky nad Jizerou - Tábor 3:0 (0:0, 2:0, 1:0), Havířov - Kadaň 4:6 (0:1, 2:4, 2:1), Jihlava - Třebíč 1:2 (0:1, 1:0, 0:1), Beroun - Šumperk 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0), Chrudim - Chomutov 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 3:1, 0:2 - 0:0), Havlíčkův Brod - Hradec Králové 2:5 (1:1, 0:3, 1:1), Olomouc - Vrchlabí 4:3 (1:2, 2:0, 1:1), Ústí nad Labem - Znojmo 4:3 (1:1, 0:1, 3:1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud