29. prosince 2009 • 08:00

Agüero, Džeko, Ribéry... Top 10 možných přestupů

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco léto roku 2009 zahýbalo fotbalovým trhem v rekordních položkách, nejbližší přestupní termín podobné převratné události asi nenabídne. Sport se pokusil sestavit TOP TEN nejočekávanějších přesunů lednového transferového okna. A vše se patrně v následujících týdnech bude odehrávat v mnohem komornějším duchu.



Dále čtěte: Hon na Agüera! Aneb lednové přestupy se blíží... »

AgüeroFoto ČTK/AP
1. SERGIO AGÜERO

21 let, útočník
Současný klub: Atlético Madrid
Hlavní zájemce: Manchester United

Největší očekávaný přestupní šlágr lednového okna. Drobný argentinský útočník už sám příliš nechce ztrácet čas v Atlétiku Madrid, které se potácí na chvostu španělské nejvyšší soutěže. Hvězda mistrovství světa do dvaceti let z roku 2007 nepostrádá zajímavé nabídky. O Agüera se uchází hlavně angličtí velikáni – Manchester United s Chelsea. Ovšem peníze do jeho nákupu by rádi investovali i „nenasytní“ majitelé Manchesteru City. V Anglii se spekuluje o tom, že Agüero bude k dostání za 40 milionů liber (zhruba 1,1 miliardy korun). „Líbí se mi,“ pochvaloval argentinského útočníka trenér Chelsea Carlo Ancelotti. „Takový hráč by se nám určitě hodil,“ přidal další zdvořilostní kompliment kouč Manchesteru United Alex Ferguson. Atlético se zatím k odchodu své útočné hvězdy nevyjádřilo. Patrně čeká na nejlepší nabídku.

Edin DžekoFoto Archiv Sport
2. EDIN DŽEKO

23 let. útočník
Současný klub: VfL Wolfsburg
Hlavní zájemce: AC Milán

Wolfsburg sice po mistrovském titulu z minulé sezony mírně upadá, ale bosenský útočník si i ve slabších chvílích drží nadstandardní formu. Na podzim nastřílel v bundeslize sedm gólů a na dalších šest přihrál. I proto se na něj přední evropské velkokluby stále ptají. A proto s největší pravděpodobností v lednu 2010 změní adresu. Hodně o něj stál trenér Arsenalu Arsene Wenger, jenže odradila ho Wolfsburgem požadovaná částka – 15 milionů liber (zhruba 425 milionů korun). „Ten hráč se mi líbí, ale jeho klub má přehnaně vysoké požadavky,“ uvedl Wenger. Bývalého útočníka Teplic tak pravděpodobně získá jeden z dvojice AC Milán–Manchester United. „Džeko by se hodil do anglické ligy,“ konstatoval asistent trenéra United Mike Phelan. Ale údajně pravděpodobnější je Džekův přestup do Itálie. AC Milán o něj usiloval už v létě a stále shání kvalitního útočníka.

Frank RiberyFoto ČTK
3. FRANCK RIBÉRY

26 let, záložník
Současný klub: Bayern Mnichov
Hlavní zájemce: Real Madrid

Přestože před pár měsíci patřil do kategorie Neprodejné zboží, nyní si už Bayern dokáže představit, že se rychlého Francouze zbaví. Není se čemu divit, Ribéry na podzim odehrál za Bayern v bundeslize pouze šest duelů, z nichž však jen v jednom vydržel na hřišti celých devadesát minut. Často ho trápily zdravotní problémy, naposledy před dvěma měsíci ho vyřadily potíže s kolenem a od té doby jen marodí. Přesto je o Ribéryho velký zájem, zahleděli se do něj funkcionáři nebo trenéři Realu Madrid, Chelsea i Barcelony. Navíc těmto uchazečům jistě udělal radost svým prohlášením prezident Bayernu Mnichov Uli Hoenes: „Pokud s námi na začátku roku nepodepíše Franck novou smlouvu, jsme ochotní jej prodat.“ Bavorský velkoklub by potom za francouzského reprezentanta požadoval 60 milionů eur (zhruba 1,2 miliardy korun).

Maruane ŠamachFoto Sport
4. MARUANE ŠAMACH

25 let, útočník
Současný klub: Bordeuax
Hlavní zájemce: Arsenal

Londýnský klub nutně potřebuje útočníka, jelikož na delší dobu vypadli zranění Robin van Persie a Nicklas Bendtner. Maročan Šamach figuruje na seznamu posil na prvním místě, ovšem má to jeden malý háček. Útočník Bordeaux už nastoupil na podzim v Lize mistrů za svůj klub, takže v této soutěži by na jaře Arsenalu nesměl pomoci. Obdiv trenéra londýnského klubu Arsene Wengera k Šamachovi je však prý natolik silný, že se transfer i přesto realizuje v lednu.

Luca ToniFoto Sport
5. LUCA TONI

32 let, útočník
Současný klub: Bayern Mnichov
Hlavní zájemce: AS Řím

Tady asi není co řešit. Bayern Mnichov se hodlá mistra světa z roku 2006 zbavit za každou cenu. Tedy i zadarmo. „Když to bude nutné, nebudeme za něj chtít peníze,“ uvedl před pár dny prezident mnichovského klubu Uli Hoeness. Trenér Bayernu Van Gaal o Toniho nestojí, proto jej zařadil na transferlistinu. O angažování vysokého Itala uvažovala i Chelsea, ale útočník se patrně vrátí do své vlasti. Údajně už jen detaily chybí k tomu, aby podepsal smlouvu s AS Řím.

Andre Pierre GignacFoto Sport
6. ANDRE PIERRE GIGNAC

24 let, útočník
Současný klub: Toulouse
Hlavní zájemce: Arsenal

Kouč Arsenalu Arsene Wenger s oblibou hledá posily na druhé straně kanálu La Manche. Francouský expert už si ze své rodné země přivedl do Londýna nejednoho hráče a nyní se chystá ve známém revíru lovit znova. O Gignaca stál už v létě, když Arsenal opustil Emmanuel Adebayor. Tehdy ještě zůstalo Toulouse neoblomné, ale nyní se prý dá předpokládat, že by dalšímu vábení z Londýna klub ani sám útočník neodolal.

Ruud van NistelrooijFoto Archiv Sport
7. RUUD VAN NISTELROOIJ

33 let, útočník
Současný klub: Real Madrid
Hlavní zájemce: Tottenham

Nejlepší roky své kariéry prožil Nizozemec v Anglii a teď se možná do Premier League opět vrátí. O bývalého kanonýra Manchesteru United usiluje Tottenham. Van Nistelrooij v poslední době nezažívá v Realu moc radosti. Kvůli zranění často chybí a už v létě jej chtěl klub v rámci přestavby kádru uvolnit. Tehdy se zájemce ještě nenašel, ovšem v lednu už se to možná povede a v Londýně zkušený útočník snad opět nastartuje povadlou kariéru.

Giorgio ChielliniFoto ČTK
8. GIORGIO CHIELLINI

25 let, obránce
Současný klub: Juventus
Hlavní zájemce: Manchester City

Když před pár dny nastoupil do funkce trenéra Manchesteru City Ital Roberto Mancini, předal vedení klubu seznam posil pro lednový přestupní termín. Na prvním místě figurovalo právě jméno obránce Juventusu Turín. Vzápětí projevil o Chielliniho zájem také městský rival z Manchesteru United, ovšem mnohem očekávanější je Italův přestup do City. Juventus už prý dostal nabídku ve výši 12 milionů liber (zhruba 336 milionů korun).

Giampaolo PazziniFoto Sport
9. GIAMPAOLO PAZZINI

25 let, útočník
Současný klub: Sampdoria Janov
Hlavní zájemce: Manchester City

Druhý borec, o nějž trenér Roberto Mancini mocně stojí. Útočníka Sampdorie bystře sledují i zástupci Manchesteru United, Arsenalu nebo Chelsea, ale překážku pro ně může znamenat přestupová částka. Janovský klub jej nehodlá pustit za méně než 20 milionů liber (zhruba 560 milionů korun). Mancini by však rád i takovou sumu do transferu vložil, protože Pazzini má v italské lize průměr dva zápasy na jeden vstřelený gól.

Branislav IvanovičFoto Sport
10. BRANISLAV IVANOVIČ

25 let, obránce
Současný klub: Chelsea
Hlavní zájemce: Real Madrid

Vítěz letní nákupní horečky se v zimě údajně nehodlá tolik exponovat. Ovšem v případě univerzálního obránce Srba Branislava Ivanoviče by Real Madrid patrně udělal změnu. Chelsea samozřejmě o španělském tlaku ví, proto hodlá učinit rázný krok. Připravuje pro Ivanoviče návrh dlouhodobého kontraktu s vylepšenými podmínkami, aby si tím hráče udržela a odolala náporu ze strany Realu.

Agüero
Agüero

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud