28. prosince 2009 • 22:43

Chelsea otočila s Fulhamem, City konečně vyhrálo venku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea ukončili minisérii dvou zápasů bez výhry a ve 20. kole anglické ligy opět naplno bodovali. Vedoucí tým tabulky zdolal 2:1 v londýnském derby Fulham a odskočil druhému Manchesteru United na pět bodů. Úřadující mistři ovšem mají k dobru středeční zápas proti Wiganu.



Chelsea se k výhře propracovala až díky slepeným gólům v druhém poločase. Většinu zápasu totiž prohrávala, protože už ve 4. minutě po zaváhání kapitána Johna Terryho překonal Petra Čecha v brance Chelsea hostující Zoltán Gera.
Lídr tabulky se poté dlouho marně snažil dobýt branku Fulhamu.

Trápení svých bývalých svěřenců sledoval i někdejší kouč Chelsea José Mourinho, jenž díky přestávce v italské lize, kde trénuje Inter Milán, zavítal na Stamford Bridge.

Trenéra Carla Ancelottiho nakonec zachránila střídání, oba noví hráči se v závěru postarali o obrat. Nejprve střídající Ivanovič nacentroval v 73. minutě přesně na hlavu kanonýra Didiera Drogby, jenž se 14. gólem v sezoně dotáhl na Jermaina Defoea z Tottenhamu, který jen několik hodin předtím skóroval proti West Hamu. Drogba se představil v dresu Chelsea naposledy před svým odjezdem na africký šampionát, kde povede jako kapitán tým Pobřeží slonoviny.

Necelé tři minuty po vyrovnání vyrazil hostující Schwarzer střílený centr střídajícího Sturridge nešťastně do svého spoluhráče Smallinga, jenž si dal vlastní gól a zajistil Chelsea upracované vítězství.

Jiné londýnské derby ovládl Tottenham, který porazil doma 2:0 West Ham. Spurs soupeře téměř k ničemu nepustili a počtvrté za sebou udrželi čisté konto. West Ham, za který odehrál celý zápas i Radoslav Kováč, čeká na výhru nad jiným londýnským celkem již osm zápasů.

West Ham byl po remíze s Chelsea a výhře nad Portsmouthem v dobré pohodě. Jenže již po deseti minutách ho zaskočil Modrič, který po rychlém brejku poslal Tottenham do vedení. Domácí poté hru ovládli a v závěru ještě zvýšil kanonýr Defoe dorážkou vlastní střely.

Kováč dnes opět odvedl v záloze West Hamu dobrý výkon, na svůj gól ze zápasu s Portsmouthem však nenavázal. Na lavičce West Hamu se potřetí za sebou objevil mladý český brankář Marek Štěch, který se před Vánoci vrátil z krátkého hostování v Bournemouthu a rázem se posunul na místo týmové dvojky za jasnou jedničkou Robertem Greenem.

Čekání na výhru na hřištích soupeře ukončil Manchester City, který zvítězil i v druhém zápase pod novým koučem Robertem Mancinim. Ambiciózní klub vyhrál 3:0 ve Wolverhamptonu a připsal si venku tři body poprvé od srpnového úspěchu v Portsmouthu. Dva góly vstřelil Argentinec Carlos Tévez, jenž tak upravil svou vynikající bilanci na osm branek v posledních sedmi duelech.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
Tottenham - West Ham United 2:0 (10. Modrič, 81. Defoe), Blackburn - Sunderland 2:2 (53. Pedersen, 77. Diouf - 52. a 65. Bent), Chelsea - Fulham 2:1 (73. Drogba, 75. vlastní Smalling - 4. Gera), Everton - Burnley 2:0 (83. Vaughan, 90+2. Pienaar), Stoke - Birmingham 0:1 (50. Jerome), Wolverhampton - Manchester City 0:3. (33. a 86. Tévez, 69. Garrido).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud