28. prosince 2009 • 18:03

Čeští skokani uspěli v Oberstdorfu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kompletní čtveřice českých skokanů na lyžích postoupila do úvodního závodu Turné čtyř můstků Světového poháru. V dnešní kvalifikaci v Oberstdorfu byl z Čechů nejlepší Jakub Janda, ale uspěli rovněž Jan Matura, Martin Cikl a Lukáš Hlava.



Vítěz turné z roku 2006 Janda se v kvalifikaci blýskl skokem dlouhým 127 metrů, což ho posunulo na šesté místo. V tradičním k.o. duelu se tak Janda střetne s Ukrajincem Vitalijem Šumbarcem. Cikla v úterý čeká třetí v průběžném pořadí seriálu SP Nor Björn Einar Romören, Hlavu Emannuel Chedal z Francie a Maturu Fin Ville Larinto.

Vedoucí muž Světového poháru Simon Ammann ze Švýcarska kvalifikaci po dvou povedených tréninkových skocích v klidu vynechal a v prvním kole se střetne s Rakušanem Thomasem Morgensternem. Nejdelší skok kvalifikace předvedl Nor Anders Jacobsen, nečekaný vítěz turné z roku 2007, výkonem 134 metrů. "Cítil jsem se od tréninku dobře a všechno mi perfektně sedlo, i vítr mi dobře foukl," řekl Jacobsen.

Úterní závod na oberstdorfském můstku začne prvním kolem v 16:30 a Jacobsen největším favoritem není. K těm patří hlavně Ammann a Rakušan Gregor Schlierenzauer. "Nerad říkám konkrétní jméno. Je tak pět šest skokanů, kteří mohou závodu vyhrát," uvedl pro Eurosport bývalý skokan Andreas Widhölzl, král turné z roku 2000.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud