28. prosince 2009 • 17:20

Plašil odpovídal fanouškům: Nejhezčí je Gourcuff!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil se domnívá, že úroveň francouzské ligy se zlepšila a že v boji o titul je na rozdíl od minulých let hned několik významných kandidátů. Hráč obhájce prvenství Girondins Bordeaux to řekl při odpovědích na dotazy fanoušků, které na své internetové stránce dnes zveřejnil jeho klub.



"V době, kdy jsem hrál v Monaku, jich bylo málo, tedy kromě Lyonu, který měl navrch. Nyní ale vícero mužstev chce ukázat lepší výkony, mnozí trenéři volí útočnou taktiku. To je pro ligu jedině dobře, i když ve Francii neumožňují všechny trávníky hrát pěkný fotbal, hlavně v zimě," uvedl Plašil. Lyon vyhrál ligu sedmkrát za sebou, až letos ukončilo jeho mistrovskou éru právě Bordeaux.

Za nejkrásnější v dosavadní kariéře považuje Plašil sezonu 2003/04, v níž se s Monakem dostal až do finále Ligy mistrů. Nejhorší vzpomínky má naopak na zranění v Osasuně Pamplona a k nejnepříjemnějším zážitkům přidal i vyřazení české reprezentace v kvalifikaci mistrovství světa 2010.

Jaroslav Plašil v dresu Bordeaux.
Jaroslav Plašil v dresu Bordeaux.


Pro Bordeaux bude podle jeho slov velmi těžké dosáhnout v tomto ročníku stejného úspěchu, jako když byl v Monaku, tedy probojovat se až do finále Ligy mistrů. "Dokud jsme v soutěži, můžeme doufat. Všechno je možné," podotkl sedmadvacetiletý záložník, který se letos do Francie vrátil po dvouletém působení v Pamploně.

GourcuffFoto ČTK
Základní skupinou Ligy mistrů přitom Bordeaux prošlo zcela suverénně. V šesti zápasech ztratilo jen dva body a daleko za sebou nechalo Bayern Mnichov i Juventus. To Plašil označil za skvělou bilanci. "Byl jsme dobří v obraně a efektivní před soupeřovou brankou. Toto evropské tažení je pro mužstvo pěkný úspěch," prohlásil. V osmifinále se Girondins utkají s Olympiakosem Pireus.

V mužstvu Bordeaux si prý Plašil, který má za manželku Brazilku, nejlépe rozumí s jihoamerickými fotbalisty. Za nejhezčího hráče označil po vzoru mnoha jiných Yoanna Gourcuffa, za nejzábavnějšího Fernanda a za nejvíce nesmělého Abdoua Traorého.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud