28. prosince 2009 • 16:38

Hájek skončil druhý v Kontinentálním poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skokan na lyžích Antonín Hájek dosáhl svého nejlepšího výsledku po návratu na můstky po loňském těžkém zranění. Český reprezentant byl druhý v Kontinentálním poháru v Engelbergu, kde ho dnes od výhry dělilo jen 1,3 bodu. Závod před Hájkem vyhrál rakouský skokan Michael Hayböck.



Dvaadvacetiletý Hájek vystoupil v Kontinentálním poháru na stupně vítězů poprvé skoro po dvou letech. Naposledy to dokázal v lednu 2008 ve slovinské Kranji, kde byl jednou třetí a jednou vyhrál. Ve Světovém poháru se naposledy objevil také ve Slovinsku - v Planici 2008 skočil 219 metrů, čímž vytvořil stávající český rekord.

Na dlouhou dobu to ovšem byl jeho poslední skok. Měsíc po Planici totiž jel Hájek v autě příliš rychle, havaroval a skončil v nemocnici s trojitou frakturou pánve, se skříplým nervem levé nohy a krvácením do dutiny břišní. Skoro pět měsíců nemohl pořádně ani chodit.

Z můstku se znovu spustil poprvé až letos v únoru, týden před mistrovstvím světa v Liberci. Že by se mohl zase dostat mezi českou špičku, naznačil v létě třetím místem na domácím šampionátu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud