28. prosince 2009 • 16:20

Hesek chce z Teplic, má nabídku od Slovácka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový útočník Andrej Hesek zřejmě v zimní přestávce změní působiště a odejde z Teplic. O osmadvacetiletého hráče, který se cítí nevytížený, projevilo zájem Slovácko a od Teplic už dostalo svolení s ním jednat. ČTK to potvrdil sportovní ředitel Slovácka Miroslav Soukup s tím, že by nemuselo jít jen o hostování.



"Máme ho vytypovaného už delší dobu a rádi bychom jej získali. Po odchodu Smetany hledáme podobný typ hrotového hráče, ve vlastních zdrojích nikoho takového prostě nemáme," řekl ČTK Soukup.

Slovácko oslovilo Teplice už před Štědrým dnem a záhy získalo souhlas k jednání s hráčem. "V téhle chvíli je v řešení jakým způsobem ho angažovat. Ale nechceme to brát jen tak, že se k nám jde rozehrát," dodal Soukup.

Hesek přišel do Teplic v lednu 2008 z Nitry. Tou dobou patřil do slovenské reprezentace a byl jednou z hvězd tamější soutěže, jenže po přestupu zapadl. Příliš šancí nedostával, byl zraněný, pak hostoval v Jablonci.

"Chtěl by jít někam, kde bude hrát. Zatím se Slováckem jedná on, potom uvidíme," potvrdil ČTK ředitel teplického klubu František Hrdlička. Za dva roky odehrál Hesek 40 ligových zápasů, převážně coby střídající hráč, a vstřelil čtyři branky.

Pokud by Slovácko chtělo Heska získat na přestup, mohly by být překážkou vysoké nároky Teplic. Teplice s ním totiž počítaly jako s náhradou za Martina Fenina, který v té době odešel do Frankfurtu, a podle informací ČTK za Heskův přestup utratily sumu mezi pěti až deseti miliony korun. Alespoň část zřejmě budou chtít zpátky.

"S Teplicemi se ve finanční rovině moc měřit nemůžeme, ale doufám, že rozhodovat bude spíš zájem hráče o jeho sportovní budoucnost," dodal Soukup. Klíčová jednání nejspíš oba kluby čekají v lednu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud