28. prosince 2009 • 15:51

Červenka má zraněná záda, návrat neznámý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Roman Červenka, který odstoupil v průběhu první třetiny z nedělního utkání pražské Slavie proti Vítkovicím, je stále mimo hru. Na vině je zranění zad, kvůli němuž suverénně nejproduktivnější hráč extraligy nezasáhne ani do úterního souboje proti Pardubicím.



Červenkovo zranění bylo nezaviněné, útočník Slavie udělal pohyb, po němž mu záda vypověděla službu. "Roman hrát určitě nebude, ale sami zatím nevíme víc, než že má zablokovaná záda. Není tedy ani jasné, jak dlouho ho budeme postrádat," řekl dnes ČTK asistent trenéra Jiří Čelanský.

Po nedělním duelu byl čtyřiadvacetiletý forvard, s nímž trenér Vladimír Růžička pravděpodobně počítá i do nominace pro olympiádu ve Vancouveru, na kapačkách. Slavia plánovala jeho vyšetření u vyhlášeného fyzioterapeuta Pavla Koláře, k němuž však nedošlo. "Pan Kolář je teď mimo republiku, nakonec se na něj ale podívá jeho kolega," řekl Růžička serveru idnes.cz.

Červenka, který v 35 zápasech této sezony zaznamenal 55 kanadských bodů, nemá potíže se zády poprvé. "Vím, že jednou s nimi už problémy měl, ale brzy se dal do pořádku. Takže jsem byl překvapený. Před zápasem si nestěžoval. Asi to bude vážnější, když řekl, že to nejde," doplnil Růžička.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud