28. prosince 2009 • 15:39

Hraje neskutečně, chválí Kováče kouč Zola

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za zlepšenými výkony fotbalistů West Hamu v anglické lize prý stojí český záložník Radoslav Kováč. Myslí si to alespoň trenér londýnského celku Gianfranco Zola, který Kováče pochválil po sobotním důležitém zápase s Portsmouthem, v němž se člen širšího reprezentačního kádru podílel gólem na výhře 2:0.



West Hamu se v této sezoně nedaří a pohybuje se v pásmu sestupu. Pozici si alespoň trochu vylepšil překvapivou remízou s Chelsea a výhrou nad dalším ohroženým týmem Portsmouthem. V obou těchto zápasech hrál podle Zoly důležitou roli právě Kováč.

"Poslední dva zápasy odehrál neskutečně. Mám z toho snad ještě větší radost než on. Proti Portsmouthu to byl z jeho strany vynikající zápas a gól byl jen třešničkou na dortu," uvedl Zola na klubovém webu. "Jeho výkon je o to cennější, že šlo o tak důležité utkání. Hrálo se vlastně o šest bodů a nutně jsme potřebovali vyhrát," dodal italský kouč.

Gianfranco Zola po jmenování koučem West Hamu Gianfranco Zola po jmenování koučem West HamuFoto ČTK


Kováč se sice v úvodu sezony těžko prosazoval do sestavy, od prosince ale pravidelně nastupuje v základní jedenáctce a patří k hlavním oporám. "Poslední dva zápasy se nám hodně povedly. Trenér chtěl, abychom proti Portsmouthu zopakovali výkon s Chelsea, a to se povedlo," potěšilo Kováče.

Radost mu udělal i vstřelený gól, jeho druhý v anglické lize a první před fanoušky West Hamu. "Je skvělé dát gól, zvláště v tak složité době, kterou teď procházíme. Byl to můj první gól před našimi fanoušky a jsem rád, že jsem jim mohl oplatit jejich skvělou podporu," dodal bývalý hráč Olomouce, Sparty a Spartaku Moskva.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud