28. prosince 2009 • 11:39

Sjomin o rok prodloužil ve Washingtonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský hokejový útočník Alexandr Sjomin bude i v nadcházející sezoně NHL hájit barvy Washingtonu. Pětadvacetiletý mistr světa z Québeku z roku 2008 se v sobotu dohodl s Capitals na nové roční smlouvě.



Finanční podmínky klub nezveřejnil, ale podle kanadské televizní stanice TSN si údajně Sjomin vydělá šest milionů dolarů.

Člen výběru ruské sborné pro únorové olympijské hry ve Vancouveru si tak polepší o milion dolarů oproti této sezoně a měl by být druhým nejlépe placeným hráčem Washingtonu po Alexandru Ovečkinovi, který má garantovaný příjem devět milionů dolarů. Stávající dvouletý kontrakt celkem na 9,2 milionu dolarů vyprší Sjominovi po tomto ročníku.

Capitals si vybrali Sjomina v roce 2002 v prvním kole draftu jako třináctého v pořadí. Rodák z Krasnojarsku oblékl dres Washingtonu v sezoně 2003/04, pak zamířil zpět do Ruska, kde hrál dva roky za Togliatti a rok za Chimik Moskevská oblast, nynější Atlant Mytišči. Do NHL se vrátil v roce 2006.

V prestižní zámořské soutěži nasbíral Sjomin v 283 zápasech 248 bodů za 122 branek a 126 asistencí. V 21 utkáních play off zaznamenal 22 bodů. V této sezoně je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Washingtonu s 32 body z 29 zápasů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud