28. prosince 2009 • 11:37

Ze skokana na lyžích automobilovým jezdcem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý skokan na lyžích Sven Hannawald se od příštího roku vrhne na kariéru automobilového jezdce. Pětatřicetiletý Němec, který jako jediný dokázal vyhrát v sezoně 2001/2002 všechny čtyři závody slavného Turné čtyř můstků, bude startovat v domácím sedmidílném seriálu okruhových závodů ADAC GT-Masters.



Až později se rozhodne, jaký vůz bude Hannawald řídit, místo na startu má ale jisté a náklady na sezonu ve výši zhruba půl milionu eur pokryjí sponzoři.

"Už jsem hostoval v závodech různých tříd, teď chci startovat v celé sezoně, abych zjistil, kam to mohu dotáhnout. Vím, že mě čeká pár učednických let," řekl Hannawald německým médiím v dějišti úvodního závodu Turné čtyř můstků v Oberstdorfu.

Za dobrý předpoklad označil skutečnost, že se svými pokusy v automobilových závodech tímto sportem důkladně "nakazil". "Potřebuju adrenalin," řekl Hannawald, který se skákáním skončil už v roce 2005 kvůli takzvanému syndromu vyhoření.

Zdravotní potíže spojené s psychickými problémy už překonal, už se ale nechce ani v automobilových závodech vystavovat velkému tlaku. "Půjdu do toho profesionálně, ale nepoženu to do extrému. Budu si dál žít svůj život," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud