28. prosince 2009 • 07:49

Kouč Šindel: musíme se pokusit o zázrak

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože čeští hokejoví junioři pomýšleli před světovým šampionátem dvacítek na medaile, nyní se jejich pozornost upne s největší pravděpodobností na skupinu o udržení.



Svěřenci trenéra Jaromíra Šindela utrpěli debakl se Švédskem a v klíčovém duelu základní skupiny prohráli i s Finskem. Šindel krátce po druhém zápase přiznal, že postup do čtvrtfinále by se rovnal zázraku. Tým se o něj ale prý pokusí.

Čeští mladíci přitom nad Finskem vedli už 3:0, ale nakonec prohráli 3:4. "Už to, že soupeř snížil na 1:3, bylo špatně. Umožnili jsme jim skórovat naší lehkomyslnou chybou. Ten gól vůbec nemusel padnout," zlobil se Šindel po zápase.

Dvacítka vedla už 3:0, stejně prohrála >>

Seveřané duel rozhodli ve třetí části, ve které hráli Češi pasivně a dovolili Finům ovládnout ledovou plochu. "V poslední části jsme jim nahráli. Udělali jsme zbytečný faul na gólmana, potom jsme šli zase zbytečně do tří. Soupeř se nastartoval, dostal se nahoru, a pak nás přehrál," uvedl zkušený kouč.

Šindel si po výprasku od Švédů 1:10 stěžoval na hru krajánků ze zámoří. A servítky si nebral ani po druhém utkání se Skandinávci. "Zatím nám jako týmu moc nepomohli. Z výkonu některých hráčů jsem rozpačitý, někteří si standard odvedli, ale čekal jsem víc," přiznal kouč dvacítky, jenž do kádru zařadil zatím deset hráčů působících v juniorských soutěžích za Atlantikem. Jedno místo na soupisce má ještě volné.

"Na prohře proti Finsku mají ale podíl všichni hráči. Útočníci za stavu 3:2 chtěli přidat čtvrtý gól, ale nezvládli to a nestíhali se pak vracet. Soupeř se i přesto nedostával do přečíslení, ale nezvládli jsme hru jeden na jednoho," našel Šindel hlavní chyby.

Postup Čechů ze skupiny do čtvrtfinále se tak značně zkomplikoval. Aby národní tým dosáhl svého cíle, musel by ve zbývajících duelech porazit Rakousko i Rusko. "Postup ze skupiny už je pouze v rovině teorie, přesto se pokusíme o zázrak," řekl Šindel.

Oporou českého týmu v duelu s Finy byl gólman Jakub Sedláček. Několika skvělými zákroky podržel své spoluhráče, přesto odcházel po šedesáti minutách z ledu v roli poraženého. Ani jeho kouzla s lapačkou nepomohla. "Začnu sám od sebe. Asi jsem měl mít dva góly, ale nedokázal jsem zabránit tomu tlaku," uvedl sebekriticky Sedláček.

Minimálně tři jasné góly však Finům z hokejek sebral, když ho obránci často nechávali napospas osudu. "Vítězství nemáme, takže se tyto pochytané tutovky mažou," řekl zlínský gólman. "Kdybychom hráli defenzivněji za stavu 2:0, tak by to bylo rozumnější. My jsme ale lítali nahoru dolů a dopadlo to špatně," přidal svůj náhled na hru spoluhráčů Sedláček.

Češi byli blízko vytouženým třem bodům, poslední třetina se jim však hrubě nevyvedla. "Bohužel. Říkali jsme si, že tu poslední třetinu musíme nějak v pohodě dohrát, že už nám chybí jen dvacet minut. Ale nevyšlo to," litoval Sedláček, jenž přesto stále věří, že národní tým na světovém šampionátu ostudu neudělá. "Musíme se připravit na Rakousko a pak se uvidí. Musíme vyhrát, a co bude dál, to se necháme překvapit," řekl.

Vstoupit do diskuse
5

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud