28. prosince 2009 • 07:38

Eratova branka Nashvillu k výhře nepomohla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Útočník Martin Erat z Nashvillu byl jediným českým hokejistou, který se gólově prosadil v nedělním programu šesti zápasů NHL.



V Chicagu dostal třebíčský rodák hosty na začátku druhé třetiny v Chicagu do vedení 2:1, ale Predators nezvládli poslední třetinu, v níž čtyřikrát inkasovali, a prohráli 4:5.

Rozhodující ránu zasadil Nashvillu útočník Patrick Kane, který vítěznou branku vsítil v poslední minutě utkání. Chicago se výhrou posunulo do čela soutěže. "Byla to jedna z těch střel, při nichž zavřete oči a dáte do nich veškerou sílu. Jsem rád, že prošla. Získali jsme za víkend čtyři body, Nashville žádný a trochu jsme jim v tabulce odskočili," radoval se Kane z toho, že Chicago porazilo divizního rivala dvakrát ve dvou dnech a aktuálně před ním vede Centrální divizi o osm bodů.

Přestože gólman Tomáš Vokoun v předchozích dvou vzájemných zápasech s Bostonem vychytal čisté konto, v neděli dostal proti stejnému soupeři přednost v brance Floridy Scott Clemmensen. Vokounův náhradník si nepočínal zle, inkasoval dvakrát z 28 střel, ale v útoku ho spoluhráči dostatečně nepodpořili a Panthers na svém ledě podlehli Bostonu 1:2. U jediného gólu domácích asistoval Radek Dvořák.

"Scott (Clemmensen) odchytal ve svém posledním startu velmi dobrý zápas v Carolině a cítil jsem, že si zaslouží další šanci. Proto jsem se tak rozhodl a myslím si, že to byla správná věc," obhajoval nominaci Clemmensena trenér Peter DeBoer.

Florida se sice v první třetině ujala vedení gólem Dominika Moorea, ale Michael Ryder a Marco Sturm výsledek otočili. Boston, loni druhý nejlepší tým základní části, vyhrál třetí utkání v řadě a po nevýrazném začátku sezony stoupá tabulkou vzhůru. Aktuálně je pátý ve Východní konferenci.

"Byla to jen otázka času. Máme v týmu nové hráče a sestava se začíná krystalizovat. Hráči taky začínají chápat systém hry, který po nich vyžadujeme," uvedl trenér Bostonu Claude Julien.

V průběhu sezony nenaplňuje zatím své ambice ani Philadelphia, jejíž vedení se téměř před měsícem odhodlalo ke změně na trenérském postu. Zpočátku tento tah rovněž nefungoval, ale nyní Flyers vítězstvím 2:1 na ledě New Yorku Islanders uspěli už potřetí za sebou. Islanders jsou pro Philadelphii oblíbeným soupeřem, protože ji porazili v každém z posledních třinácti vzájemných utkání.

Hokejisté Vancouveru sice v Calgary jako první inkasovali, ale ještě v první třetině čtyřmi góly zchladili domácí a nakonec vyhráli 5:1. Nejvýrazněji se o jejich dvoubodový zisk přičinil Mason Raymond, který v rozmezí 19. až 33. minuty zaznamenal čistý hattrick.

"Vyrůstal jsem sledováním zápasů Calgary, takže si budu vždy pamatovat tento zápas a to, co se mi v něm povedlo. Je to vzrušující a zábava, zvláště když vás pozorují kamarádi a rodina v hledišti," usmíval se Raymond, který určitě nezapomene ani na svůj druhý gól v zápase. Ze skrumáže u červené čáry vysokým obloukem nahodil puk do útočného pásma a ten propadl za záda Miikky Kiprusoffa.

"Věděl jsem, že nevidí kotouč. Jen jsem si říkal: 'Má to šanci?' Stále ještě nevím, jak to tam prošlo," dodal Raymond, který tímto gólem "vyhnal" finského brankáře na střídačku. "Jejich gólman je jedním z nejlepších v lize, zjevně ale neměl svůj den. Jsem rád, že jsme toho dokázali využít," podotkl trenér Vancouveru Alain Vigneault.

Hokejisté Pittsburghu dokázali třikrát srovnat jednogólový náskok Toronta, ale odpověď na trefu obránce Iana Whitea z předposlední minuty už neměli a prohráli 3:4. Jednou asistencí podpořil výhru Maple Leafs Tomáš Kaberle, který se v produktivitě obránců soutěže drží stále na druhém místě za vedoucím Mikem Greenem z Washingtonu. Na něho ztrácí jediný bod.

V St. Louis zvrátilo Buffalo výsledek třemi góly v závěrečné třetině a zvítězilo 5:3. Po dvou gólech se o úspěch Sabres přičinili Mike Grier a Tim Connolly. V dresu poražených opět odvedl poctivou defenzivní práci Roman Polák, který bývá nasazován proti nejlepším formacím soupeře. V zápase český obránce zaznamenal jeden kladný bod za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách a v této statistice patří společně s dalšími třemi hráči k nejlepším v týmu.

NY Islanders - Philadelphia 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 24. Sim - 2. Briere, 37. J. Carter. Střely na branku: 29:30. Diváci: 12.819.
Florida - Boston 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky: 5. Moore (Dvořák) - 37. Ryder, 45. Sturm. Střely na branku: 26:28. Diváci: 18.799.
St. Louis - Buffalo 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)
Branky: 11. a 36. Steen, 30. Brewer - 28. a 44. Grier, 48. a 57. Connolly, 16. Hecht. Střely na branku: 35:24. Diváci: 19.150.
Pittsburgh - Toronto 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Branky: 6. Cooke, 28. Crosby, 58. Rupp - 3. Schenn, 17. Stempniak (Kaberle), 36. J. Blake, 59. I. White. Střely na branku: 24:27. Diváci: 17.132.
Chicago - Nashville 5:4 (1:1, 0:1, 4:2)
Branky: 7. a 60. P. Kane, 47. a 53. Madden, 54. Campbell - 2. Goc, 21. Erat, 56. Hamhuis, 57. Franson. Střely na branku: 29:20. Diváci: 21.476.
Calgary - Vancouver 1:5 (1:4, 0:1, 0:0)
Branky: 8. Iginla - 19., 19. a 33. Raymond, 9. H. Sedin, 10. Wellwood. Střely na branku: 30:29. Diváci: 19.289.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud