27. prosince 2009 • 19:08

Hnilička: Šest gólů je moc. Musím se zlepšit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen sotva si lze představit horší premiéru před vlastními fanoušky, než jakou dnes prožil zkušený brankář Milan Hnilička. Ve svém druhém startu v dresu pražské Slavii šestkrát inkasoval a při mdlém výkonu jeho spoluhráčů nedokázal zabránit debaklu 0:6 od Vítkovic.



Slavia dnes podala výkon, který nebyl hodný extraligy. V její hře chybělo prakticky vše a svému gólmanovi pozici zrovna neulehčila. "K tomu zápasu se nedá moc říct. Čekali jsme to úplně jiné, ale Vítkovice se bohužel dvěma góly v první třetině dostaly do zápasu a už nás pak k ničemu nepustily," řekl Hnilička novinářům.

Slavia tápe, od Vítkovic dostala vánoční výprask »

Do hlediště si přitom i v období mezi svátky našlo cestu téměř pět a půl tisíce diváků, což je na Slavii v O2 Areně solidní návštěva. "To na tom mrzí asi nejvíc. Hezká návštěva a nám se zápas vůbec nepovedl," uvedl Hnilička. "Myslím, že to byl prostě jeden z těch dnů, kdy nejde vůbec nic," dodal zklamaně.

Sám se sebou nebyl také dvakrát spokojený. "Nevím, zda si nějaký gól přímo vyčítám, ale všech šest se dalo určitě chytit, kdybych to trošku jinak řešil. Musím to zlepšit, musím víc trénovat a zlepšit se i já sám, protože šest gólů je moc," připustil sebekriticky Hnilička. "Ať se přede mnou stalo cokoliv, tak se to dalo řešit líp. Já se musím soustředit na to, abych dostával méně gólů, na nic jiného."

Vítkovičtí slaví druhou branku v síti Slavie.
Vítkovičtí slaví druhou branku v síti Slavie.

Obráncům, kteří si občas počínali jako na veřejném bruslení, proto ani nic nevyčítal. "Ne, to ne. Já se budu soustředit sám na sebe, abych se zlepšoval a šel s výkonem nahoru. Přece jen je to začátek a nemůžu si dovolit propadat nějaké panice. Ani se tak necítím, ale musím víc trénovat a zlepšit se," zopakoval Hnilička.

Během první části navíc Pražané přišli o zraněného Romana Červenku. Nejproduktivnější hráč soutěže má problémy se zády. "My bychom se v tu chvíli měli více zatáhnout a hrát více defenzivně, ale oni hráli velice dobře taktickou hru a do ničeho nás nepouštěli, v tom to bylo těžké," uvedl Hnilička.

I přes obraz hry a nepříznivé skóre 0:3 však šestatřicetiletý gólman věřil i po druhé třetině v možný zvrat. "Slavia je známá tím, že umí dát rychle hodně gólů, takže jsem furt věřil, že s tím ještě půjde něco udělat. Jakmile jsme však dostali gól na 4:0, tak mi bylo jasné, že už je to moc velký rozdíl. Tam už to bylo těžké," připomněl Hnilička Štefankovu trefu v oslabení z 54. minuty.

Slavii se vůbec nedaří. Z posledních deseti utkání dnes prohrála již osmý duel. Hnilička se přesto na vše dívá pozitivně. "Pro mě je bezvadné, že můžu hrát. Je to pro mě výzva. Takový zápas není nic příjemného, ale v hokeji se to stane. Není to poprvé, kdy jsem dostal tolik gólů. Teď to bude o tom, jak se s tím já a vůbec my všichni popereme."

Dobře však ví, že celý tým čeká hodně práce. "Musíme pracovat a být pozitivní, ono se to otočí. Teď je důležitá část sezony, hodně zápasů před olympiádou a tam se může v podstatě rozhodnout o play off a dalších pozicích. Nesmíme věšet hlavu, je potřeba bojovat dál," dodal Hnilička.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud