27. prosince 2009 • 17:33

Spengler Cup: Vary zničil hattrickem Kolník

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Karlových Varů prohráli i svůj druhý zápas na Spenglerově poháru, když dnes nestačili na pořádající Davos, kterému podlehli 3:5. O tři branky vítězů se postaral slovenský útočník Juraj Kolník. Energie má na svém kontě jen bod za prohru po samostatných nájezdech s týmem Kanady.



Západočechům se přitom vydařil vstup do zápasu a v 9. minutě se zásluhou pohotově dorážejícího kapitána Skuhravého dostali do vedení. Domácí však devět vteřin před koncem první třetiny vyrovnali, když Sáblíka překonal poprvé Kolník, a ve druhé části si během 23 vteřin vypracovali dvoubrankové vedení.

Nejprve potrestal Kristkův faul Kolník, poté proměnil svůj samostatný únik v gól Marc Wieser. Zvýšit náskok Davosu mohl opět slovenský útočník, ve 35. minutě ale trefil jen tyčku. Čeští šampioni duel zdramatizovali - 21 vteřin před koncem druhé části snížil v početní výhodě Kumstát.

Vyrovnat se ale českému týmu nepodařilo. I nadále Energie jen snižovala náskok soupeře. Poté, co na 4:2 zvýšil Duca, upravil na rozdíl jedné branky po samostatné akci Kristek. Klid do závěru dala Davosu třetí branka Kolníka. Západočeši mohli opět snížit, Pálffy ale trefil tyčku.

Třetím soupeřem Karlových Varů budou v pondělí od 15:00 hráči Mannheimu, kteří ve večerním duelu podlehli 1:2 Dinamu Minsk a jsou jako jediní bez bodu.

Spenglerův pohár, mezinárodní hokejový turnaj v Davosu:

HC Davos - Energie Karlovy Vary 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky
: 20. Kolník (Naumenko, Guggisberg), 28. Kolník (R. von Arx), 29. M. Wieser (D. Wieser, Rizzi), 47. Duca (Tatíček), 58. Kolník (R. von Arx, Guggisberg) - 9. Skuhravý (Košťál), 40. Kumstát (Němec), 52. Kristek (Melenovský). Rozhodčí: Reiber, Stalder - Arm, Müller. Vyloučení: 5:5, navíc Prošek (K. Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6746 (vyprodáno).

Sestava Karlových Varů: Sáblík - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Parýzek, Kutlák, Prošek, Mucha - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Pálffy, Pech, Hluchý - Zjuzin, Kristek, Melenovský - Zucker, Kuběna, Zaťovič.


Adler Mannheim - Dinamo Minsk 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky: 47. Arendt - 32. Varlamov, 49. Kovyršin.

Vstoupit do diskuse
7


Články odjinud


Články odjinud