27. prosince 2009 • 16:54

Arsenal doma smetl Aston Villu a je druhý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Arsenalu porazili v 19. kole anglické Premier League Aston Villu 3:0 a dostali se na třetí místo tabulky o čtyři body za vedoucí Chelsea. Její náskok stáhl na dva body i obhájce titulu Manchester United, který po výhře 3:1 naplno bodoval v Hullu



O výhře Arsenalu rozhodl dvěma góly Cesc Fábregas, přestože na hřišti pobyl jen 27 minut v druhém poločase. Španělský reprezentant opět prokázal, že je pro londýnský celek nepostradatelný. Kvůli svalovému zranění chyběl v posledním ligovém zápase proti Hullu a kouč Arséne Wenger jej měl dnes připraveného pouze na střídačce.

Územní převahu proti sousedům v tabulce nemohl Arsenal dlouho přetavit v gól, a tak se v 57. minutě dostal na hřiště i Fábregas.

O osm minut později už z přímého kopu přesnou střelou poslal svůj tým do vedení, v 81. minutě pak zvýšil na 2:0. Při střele si ale obnovil zranění, a tak se po necelé půlhodině vrátil na lavičku. Hosté na obrat neměli, naopak v nastaveném čase završil skóre Francouz Diaby. "Věděli jsme před zápasem, že to není ideální. Byl to risk, ale udělal bych to znovu. Někdy musíte následovat svůj instinkt," komentoval nasazení klíčového záložníka Wenger.

Fábregase čeká v pondělí podrobnější vyšetření. Pokud si natáhl sval, může chybět Arsenalu další tři týdny.

Aston Villa se v případě vítězství mohla stát prvním týmem od ročníku 1994/95, který by v jediné sezoně dokázal porazit kompletní čtveřici elitních týmů Manchester United, Arsenal, Chelsea a Liverpool.

Manchester United se proti předposlednímu týmu ligové tabulky prosadil až v závěrečných sekundách prvního poločasu, kdy se po centru prosadil zblízka Rooney a dotáhl se s 13 brankami do čela tabulky střelců. Po změně stran sice z penalty vyrovnal Fagan, favorit se ale radoval ještě dvakrát po vlastním gólu Dawsona a brance Berbatova.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:

Arsenal - Aston Villa 3:0,

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud