27. prosince 2009 • 20:35

Penaltoví mistři z Boleslavi zdolali Budějovice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi už posedmé v této sezoně uspěli v samostatných nájezdech. V 35 .kole O2 extraligy zdolali díky rozhodující trefě Vrbaty České Budějovice.



Souhrn kola >>>

Od úvodních minut měli více ze hry hráči budějovického Mountfieldu, kteří rychleji bruslili a lépe kombinovali. Brankářské umění tak během první třetiny musel více ukazovat gólman Valent, který nahradil zraněného Schwarze. Nejvíce se zapotil při dorážce Hudce a největší šanci hostů, do které se dostali při vlastním oslabení útočníci Veselý s Šimánkem. Turka na druhé straně prověřil Boháč.

Druhá třetina přinesla rušnější hokej na obou stranách. Nejprve si povodil kotouč před Turkem domácí kapitán Král, ale gólmana hostů nepřelstil. Poté měla Boleslav možnost 79 vteřin přesilové hry čtyři na tři. V té však ujel po pravé straně Král, přihrál Pabiškovi, který ale z bezprostřední blízkosti přestřelil.

Skóre nakonec domácí otevřeli při další přesilové hře, kterou po sérii přihrávek v obranném pásmu hostů zakončil přesnou střelou Pabiška. Hosté ale odpověděli po dvou minutách, když po pravé straně ujel obránce Ptáček, objel s pukem boleslavskou branku a i když byl faulovaný, našel zcela volného Veselého, který přesnou střelou k tyči nedal Valentovi šanci.

Třetí část divákům mnoho pohledného hokeje nepřinesla. Hosty mohli do vedení posunout Veselý s Hudcem, Valent však předvedl další výborný zákrok. Před koncem normální hrací doby mohl rozhodnout domácí Boháč, ale z dobré pozice přestřelil.

I třetí vzájemný souboj těchto týmů tak dospěl do prodloužení. V něm se v boxerské vložce předvedli hostující Tůmy s exbudějovickým Frolem, po které šli oba protagonisté předčasně do sprch. O vítězi zápasu nakonec rozhodly nájezdy, v nichž se opět prosadila Mladá Boleslav. Jediným úspěšným exekutorem byl ve čtvrté sérii Vrbata. Hostům k úspěchu nepomohlo ani nasazení brankáře Hrubce.

BK Mladá Boleslav - HC Mountfield České Budějovice 2:1 po sam. náj. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky:
33. Pabiška (Král, Vrbata), rozhodující nájezd Vrbata - 35. Veselý (Ptáček, Vak). Rozhodčí: Homola, Zubzanda - Kostka, Pouzar. Vyloučení: 6:6, navác Frolo - Tůma oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4020.
Mladá Boleslav:
Valent - Žabka, Frolo, Duben, Šterbák, Jindra, Lehikoinen, Čížek - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Nouza, Handlovský, Vrbata. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
České Budějovice:
Turek (na nájezdy Hrubec) - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - M. Hudec, Vak, Veselý - Mikeska, Hřebejk, Gulaš - Melichárek, Šimánek, Sailer - Micka, Mertl, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud