27. prosince 2009 • 19:27

Kometa vzdorovala marně, slaví Pardubice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic zvládli duel 35. kola O2 extraligy proti poslední Kometě. Brňané sice dokázali vyrovnat náskok domácích, ale deset minut před koncem rozhodl o vítězství Východočechů 2:1 Somík.



Pardubice tak před vyprodanou arénou uťaly Kometě sérii čtyř výher v řadě.

Souhrn kola >>>

Oba celky začaly utkání ve velkém stylu a od úvodní minuty se hrálo v rychlém tempu s velkým důrazem na obou stranách. Hráči Komety potvrzovali, že přes vánoční svátky neztratili dobrou formu a do domácího favorita se pustili s velkým nasazením.

Jejich akcím však chybělo v první třetině přesné zakončení, ale přesto se Hašek v brance Eatonu dost zapotil a blýskl se několika výbornými zákroky.

Pardubičtí měli herně mírně navrch, ale také se dlouho nemohli střelecky prosadit, přestože zejména Koukalova řada měla několik vynikajících šancí. Až v 16. minutě se domácí dočkali. Finského gólmana v brance Komety rozesmutněl Pineault a korunoval tak velké úsilí domácích otevřít skóre zápasu.

Tvrdý souboj u mantinelu.
Tvrdý souboj u mantinelu.

I přes velký důraz na obou stranách se hrálo velmi čistě a v úvodní třetině se na trestnou lavici podíval pouze expardubický Divíšek, ale domácí početní výhodu nevyužili. Ve 26. minutě se dočkali konečně příznivci Komety. Za Haškovou bankou zaváhala domácí obrana Kolář II -Kočí, kotouč vybojoval Varaďa a nekrytý Dopita snadno překonal Haška.

Gól povzbudil hostující celek natolik, že domácí museli vydat v obraně hodně úsilí, aby eliminovali nátlakovou hru soupeře. Eaton měl v této třetině další výhodu přesilovky, ale ani tentokrát s ní nenaložil dobře, i když před Hovim bylo pořádně horko. V závěru druhé dvacetiminutovky dostali šanci hrát přesilovku i hosté po vyloučení Klejny. Naložili s ní jako domácí, dokonce blízko gólu v oslabení byl útočník Kolář. Stejně dopadly i další dvě přesilovky Komety.

Aspoň bod jsme si zasloužili, litoval Divíšek >>>

Oba týmy předváděly hokej, který se vyprodané hale líbil. Šance se střídaly na obou stranách, ale na gólovém účtu se to dlouho neprojevovalo. Až v 51. min. se po přihrávce Kočího dostal před Hoviho Somík a střelou pod horní tyčku poslal Východočechy podruhé do vedení.

Pak ale hru Eatonu zkomplikoval osobní desetiminutový trest Koukala za nesportovní chování, což se projevilo na souhře této řady. Oba celky bojovaly s maximálním nasazením a utkání spělo k dramatické koncovce. V 57. minutě nešťastně vyhodil kotouč mimo hřiště Jillson a Kometa šla do přesilovky.

V oslabení však mohli domácí rozhodnout. Ujíždějícího Koláře fauloval Vyrůbalík a rozhodčí nařídili trestné střílení. To však Špirko neproměnil. Pardubice to však nakonec mrzet nemuselo, Kometa vyrovnat nedokázala ani při závěrečné power play.

HC Eaton Pardubice - HC Kometa Brno 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky:
16. Pineault (MacKenzie, Somík), 51. Somík (Kočí) - 26. Dopita (Varaďa, Houdek). Rozhodčí: Fraňo, Husička - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 4:4, navíc Koukal (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Hašek - Kolář II, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, MacKenzie, M. Drtina - P. Sýkora, Špirko, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Zohorna, Somík - Cetkovský, Klejna, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Brno:
Hovi - Bičánek, Štach, Zubíček, Houdek, Ovčačík, Vyrůbalík, Mojžíš - Varaďa, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Divíšek, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, R. Procházka, Polodna - Bourret. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud