26. prosince 2009 • 16:45

Sedmý závod SP vyhrál Pauwels, Šimůnek byl pátý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmý závod Světového poháru v cyklokrosu v belgickém Heusden-Zolder opanovali domácí jezdci. S výrazným náskokem 22 sekund poprvé v kariéře vyhrál Kevin Pauwels, kterého na stupně vítězů doprovodili Niels Albert a Sven Nijs. Z českých jezdců skončil nejlépe pátý Radomír Šimůnek, sekundu za ním dojel Zdeněk Štybar.



Štybar, jenž měl před závodem stejně bodů jako lídr seriálu Albert, chyběl poprvé v sezoně na stupních vítězů a znovu na svého rivala ztrácí.

Za slunečného počasí odstartovali čeští jezdci výborně. V první desítce se usadili Štybar, Šimůnek, Martin Zlámalík a Martin Bína, který projel jako první cílem úvodního kola. Naopak Albert se držel až kolem patnáctého místa. Od třetího kola jeli vpředu Pauwels, jeho krajan Aernouts a Nizozemec De Knegt. Druhá skupina s českými jezdci a dvěma největšími favority Nijsem a Albertem nespolupracovala, a tak vedoucí trio získalo značný náskok.

V pátém okruhu zrychlil Albert, za kterého se zavěsili Nijs a Štybar. V jednom ze sjezdů Nijs upadl, za ním jedoucí Čech musel prakticky zastavit a Albert toho využil. Svým soupeřům ujel a dotáhl se na lídry závodu.

Záhy nastoupil pětadvacetiletý Pauwels a vydal se vstříc velkému sólu. Na trati, kde vybojoval před sedmi lety juniorský titul mistra světa, dnes po bezchybné jízdě oslavil životní úspěch.

Na Štybara a Nijse se dotáhli další jezdci, ale nikdo včetně Šimůnka a Bíny ve stíhací jízdě české jedničce nepomohl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud