26. prosince 2009 • 14:15

Pacquiao vs. Mayweather: Box nebude, soud ano!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxeři Manny Pacquiao a Floyd Mayweather se možná přece jen utkají, ale před soudem. Filipínský šampion chce podat na Američana žalobu pro pomluvu.



Mayweatherův trenér a otec Floyd Mayweather senior nedávno obvinil Pacquiaa z užívání zakázaných látek. Zápas, plánovaný na 13. března do Las Vegas, byl před pár dny odvolán, protože filipínský boxer nepřistoupil na požadavek, aby se během přípravy před soubojem podrobil krevním testům podle pravidel Světové antidopingové agentury WADA.

"Čeho je moc, toho je příliš. Ti lidé si myslí, že je to nějaká legrace, když někoho křivě obviní z braní steroidů nebo jiných podpůrných látek," uvedl v prohlášení Pacquiao na adresu obou Mayweatherů a promotérské firmy Golden Boy Promotions.

Floyd Mayweather junior
Floyd Mayweather junior


"Snažil jsem se to přejít jako součást obvyklé předzápasové slovní přestřelky, ale myslím, že to přehnali," uvedl jednatřicetiletý boxer s tím, že požádal svého promotéra Boba Aruma, aby mu pomohl co nejdříve podat žalobu.

"Chodí za mnou lidé a ptají se mě, jestli jsem se opravdu stal nejlepším boxerem na světě díky podvádění. Všechny ujišťuji, že jsem neužíval žádné steroidy. Nemám ani tušení, jak vypadají. Všechno je výsledek tvrdé práce," uvedl první boxer v historii, který se stal světovým šampionem v sedmi různých vahách. Už dříve uvedl, že nechce absolvovat krevní testy v období třiceti dnů před duelem, protože mu nedělají dobře a mohly by mu narušit přípravu.

Mayweather získal mistrovský pás v pěti kategoriích a v Las Vegas se mělo boxovat o Pacquiaův titul organizace WBO ve welterové váze. Jejich vzájemný duel měl oběma vynést dohromady 40 milionů dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud