26. prosince 2009 • 12:04

Ancelotti: Chelsea neposílí. Jinak jdu do naha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalové Chelsea Carlo Ancelotti slíbil, že pokud v zimním přestupním termínu koupí nějakou posilu, oběhne nahý hřiště v tréninkovém areálu.



Italský kouč během celého podzimu tvrdil, že nemá v plánu kupovat nové hráče, i když se bude muset celý leden obejít bez Didiera Drogby, Michaela Essiena, Johna Obiho Mikela a Salomona Kaloua, kteří budou reprezentovat na africkém šampionátu v Angole.

Málokdo však jeho slovům věřil, protože jako trenér AC Milán často vodil média za nos, což sám přiznal ve své autobiografii, která vyšla v létě. V poslední době se spekulovalo o tom, že chce přivést na Stamford Bridge argentinského útočníka Sergia Agüera z Atlétika Madrid, ale Ancelotti trvá na svém.

"V žádném případě nekoupíme nikoho nového do útoku. A jestli ano, poběžím nahatý sněhem kolem hřiště," žertoval padesátiletý kouč v pátek s novináři před dnešním ligovým zápasem, v němž gólmana Petra Čecha a spol. čeká utkání na hřišti Birminghamu.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti


Náhradu za africké opory chce Ancelotti najít v současném kádru lídra Premier League. "Nepotřebujeme nikoho kupovat. Věříme Fabiu Borinimu i Danielu Sturridgeovi. Budou mít šanci v lednu předvést své kvality," řekl Ancelotti.

"Jediným problémem u nich je věk, jsou mladí. Musíme mít odvahu je postavit. Je správné dát jim šanci. Nejde o žádný risk, protože oni na to mají," prohlásil.

Osmnáctiletý Ital Borini se v letošní sezoně objevil jen ve čtyřech ligových zápasech a odehrál vždy jen pár minut. O dva roky starší Sturridge nastoupil třikrát.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud