26. prosince 2009 • 10:00

Kanonýr Villa uvádí... Top 10 gólů La Ligy

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO – Za jeho podpis na smlouvě by se vyplácely miliony – možná i víc. Jeho jméno je spojováno s největšími evropskými kluby. David Villa je prostě prvotřídní kanonýr se vším všudy. Kdo jiný by měl dát dohromady těch deset nejlepších gólů španělské La Ligy za uplynulé desetiletí než právě on!



Vždyť osmadvacetiletá opora Valencie nastřílela za posledních deset sezon vždy alespoň deset gólů. A mnohdy i víc! Obávaný střelec Villa je bezesporu jedním z nejlepších útočníků současnosti. Není divu, že neuplyne měsíc, aby se nespekulovalo o jeho budoucnosti.

Na to, kam (případně jestli vůbec) zamíří z Valencie v lednovém přestupním období, ale v čase vánočním Villa nemyslí. Kromě oslav se totiž zabývá mnohem příjemnějšími věcmi. Třeba sestavením top 10 těch nejlepších gólů španělské ligy za uplynulých deset let. Posuďte sami, jestli měl při jejich výběru šťastnou ruku!


10. Ronaldinho proti Villarealu, 2006
Parádní nůžky brazilského kouzelníka ještě z doby, kdy čaroval v Barceloně. "Už v momentě přihrávky je vidět, že se Ronaldinho připravuje na nůžky," říká Villa. "A jak si ten míč zpracuje..." dodává s obdivem.

9. Varela proti Barceloně, 2002
"Gól záložníka Betisu Sevilla Varely se snad ani nedá popsat," hodnotí s úsměvem parádní sólo Villa. "Dostane od gólmana míč na vlastní půlce, sám projde přes několik hráčů a překoná Valdése. Úchvatné, ukázal neskutečnou sílu."

8. Albelda proti Racingu Santander, 2005
Došlo i na Villova kolegu z Valencie Albeldu. A co na jeho zásah sám španělský reprezentant? "Je úžasné, jak ta střela letí. Ani nezaplave, nezmění směr, prostě proletí přímo do brány. Neuvěřitelné!"

7. Raúl proti Deportivu de La Coruña
, 2005
"Gól z říše snů. Raúl si míč zpracuje, ale skoro hned nato střílí. A to slabší levačkou. Parádní trefa," uznale popisuje Villa zásah opory Realu Madrid do sítě Deportiva.

6. Senna proti Betisu Sevilla, 2008
"V jeho podání to vypadá tak jednoduše!" komentuje Villa gól z půlky v podání defenzivního záložníka Villarealu Senny. "Trefil to perfektně, do růžku. Proti takové střele nezmůže brankář vůbec nic."

5. Zidane proti Deportivu de La Coruña, 2002
Co by to bylo za top 10, kdyby se v ní neobjevil legendární Zinedine Zidane, tehdy v bílém dresu Realu Madrid. Není divu, že je i kanonýr Villova formátu uchvácen: "Ty kličky, ta práce s míčem na tak malém prostoru... Zidane v nejlepší formě."

4. Pernía proti Barceloně, 2005
"Hodně těžká přihrávka na Perniu. Ale jak si s ní poradí a vypálí na zadní tyč. Smekám. Neuvěřitelný gól!" říká Villa o střele Marian Perníi, tehdy zadáka Getafe, v současnosti spoluhráče Tomáše Ujfalušiho v Atlétiku Madrid.

3. Ronaldinho proti Seville, 2003
"Střela minimálně ze třiceti metrů. Parádně projde přes obránce a pak to skvěle napálí do horního rohu. Necyhtatelná rána a skvělý gól," nešetří Villa chválu na Ronaldinhův druhý zápis do top 10.

2. Rivaldo proti Valencii, 2001
"Nůžky v poslední minutě z hranice velkého vápna. Trefa, kterou vybojoval pro Barcu Ligu mistrů. Neskutečný gól," říká Villa o Rivaldově zásahu. Brazilský forvard tímto gólem nejen strhl vítězství na stranu Barcelony, čímž ji vybojoval účast v Lize mistrů, ale završil tak i svůj hattrick. A to vše v posledních okamžicích posledního zápasu sezony!

1. Messi proti Getafe, 2007

Jedničkou ve Villově top ten je zásah největší barcelonské hvězdy současnosti, mladého Argentince Messiho. "Gól par excellence. Ani nevím, přes kolik soupeřů projde. Je to úchvatná kombinace techniky, síly, fotbalového umu. Ten gól má úplně všechno. Začne na vlastní polovině a skončí až na brankové čáře," popisuje Villa gól náramně připomínající trefu jiného argentinského borce – Maradony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud