26. prosince 2009 • 09:16

Simakovovi platil dvouletý distanc v KHL jen čtyři dny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouze čtyři dny platil ruskému útočníkovi Alexeji Simakovovi dvouletý zákaz startu v Kontinentální hokejové lize. Disciplinární komise soutěže mu v pátek změnila trest na podmínečný a třicetiletý hráč Jekatěrinburgu hned nastoupil do utkání proti Spartaku Moskva, v němž si připsal gól a asistencí. V samostatných nájezdech neuspěl a jeho tým podlehl svěřencům českého kouče Miloše Říhy 2:3.



Simakov dostal trest za to, že nedodržel podmínky smlouvy s CSKA Moskva. Poté, co mu byl snížen plat, odmítal hokejista za klub nastupovat a situaci měl vyřešit jeho odchod do Jekatěrinburgu. Protože se i pak Simakov dožadoval uhrazení domnělého dluhu po moskevském celku, bylo jeho chování vyhodnoceno jako porušení řádů KHL.

Hráč se po vynesení trestu původně hodlal obrátit na civilní soud. Ke změně trestu mu pomohlo, že nakonec údajně uznal svou vinu. "Pokud vím, bude to tak zapsáno," řekl po zápase Simakov novinářům. Disciplinární komise zároveň přihlédla k postoji hráčské asociace a vedení soutěže v čele s prezidentem KHL Alexandrem Medveděvem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud