26. prosince 2009 • 09:05

Lakers podlehli Clevelandu, fans zaházeli hřiště

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sérii pěti vítězství podlehli basketbalisté Los Angeles Lakers v prestižním souboji Clevelandu hladce 87:102. Vánoční utkání mělo do sváteční pohody daleko. Rozhodčí umožnili velmi tvrdou hru, s níž se lépe vypořádali hosté, což nelibě nesli fanoušci obhájců titulu. Na konci zápasu diváci naházeli na palubovku žluté pěnové rukavice, z nichž jedna těsně minula hlavu hvězdy Clevelandu LeBrona Jamese, a také láhev s vodou.



"V takovémhle případě můžete jen doufat, že vás nic netrefí. Zvlášť plná láhev vody. Lítalo to pěkně rychle. Naštěstí to nikoho nezranilo," uvedl James, jenž přispěl k vítězství 26 body. "Když už chcete něco házet, tak hlavně něco, co nikoho nezraní. Myslím, že tohle bylo celkem ideální," komentoval létající pěnové suvenýry tahoun domácích Kobe Bryant.

"Nikdy předtím jsem takovouhle odezvu od fanoušků v Los Angeles neviděl. Líbí se mi jejich nadšení, ale nelíbí se mi, jakým způsobem ho dali najevo," prohlásil kouč domácích Lakers Phil Jackson, jehož tým dostal celkem pět technických chyb. "Rozhodčí nepískali dobře, hráči se také moc nepředvedli. Myslím, že diváci reagovali právě proto," dodal.

Hosté tvrdě bránili Bryanta, který přesto nastřílel 35 bodů a přidal devět doskoků, ale jasné porážce nezabránil. Radovat se mohl jeho někdejší parťák Shaquille O'Neal, s nímž získal pro Lakers tři tituly. Obrovitý pivot dal proti svému bývalému týmu jedenáct bodů a vychutnal si pět smečí.

"Byla to pro nás dobrá prověrka. Lakers jsou nejlepší tým v lize. Jsou spolu dlouho a mají zkušenosti, zatímco my máme nově složený tým," uvedl O'Neal, jehož klub poskočil na druhé místo ve Východní konferenci. Dosud druhé Orlando v pátek podlehlo doma Bostonu 77:86

Skvělý střelecký výkon předvedl i s pohmožděným ramenem Brandon Roy z Portlandu, jenž dovedl 41 body své mužstvo k vítězství nad Denverem 107:96.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud