Pavel Janega
26. prosince 2009 • 02:00

Sturridge – Borini: nový útok Chelsea?!

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nadcházejících týdnech nebudou za Chelsea střílet góly Didier Drogba, Salomon Kalou či Nicolas Anelka, ale mladíci Daniel Sturridge a Fabio Borini.



Lidem, kteří se o anglický fotbal nezajímají, tyto dvě jména pravděpodobně nic neřeknou. Ovšem vězte, že trenér Carlo Ancelotti na ně hodlá sázet. A začne už v pondělí.

V sobotním duelu s Birminghamem City bude dvojice Drogba – Kalou ještě londýnskému klubu k dispozici. Ale již následující den (v neděli) se připojí k reprezentačnímu výběru Pobřeží slonoviny, které se bude dva týdny připravovat na africký šampionát.

Třetího útočníka Nicolase Anelku pro změnu trápí poraněné lýtko, takže v pondělí proti Fulhamu, které mimo jiné naposledy vypráskalo Manchester United 3:0, nenastoupí.

Kouč Ancelotti bude mít tedy z útočníků k dispozici pouze 18letého Boriniho a 20letého Sturridgeho, kteří v prvním týmu Chelsea ještě nezaznamenali žádný gól!

„Já v tom problém nevidím. Důvěřuji svým střelcům. Nejenom Drogbovi, Kalouovu, Anelkovi, ale také Sturridgemu a Borinimu,“ řekl Ancelotti.

Zákonitě ale nemusí platit, že oba mladíci nastoupí v základní sestavě. Chelsea může zvolit hru na jediného hrotového útočníka nebo vysunout dopřední linie někoho ze záložníků. Již několikrát si tuto pozici vyzkoušeli například Joe Cole či Florent Malouda.

Nicméně minimálně jednomu nadějnému forvardovi Ancelotti šanci dá. A zřejmě ukáže na Sturridge. „Teď má šanci prokázat své kvality. Už proti West Hamu zahrál velmi dobře. Je tedy možné, že proti Birminghamu (v sobotu) bude hrát od první minuty,“ prozradil kouč „blues“.

Má ovšem Sturridge reálnou šanci, aby si základní sestavu udržel? Za pár dnů se otevírá lednové přestupové okno a podle různých spekulací hodlá Chelsea hojně nakupovat…

„Věřím, že se brzy uzdraví Anelka, který bude dostatečnou posilou. V tuto chvíli nové hráče nepotřebujeme,“ uzavřel Ancelotti a jednou ranou tak popřel nákupy Sergia Agüera, Luky Toniho nebo Edina Džeka.

Nejbližší zápasy Chelsea:
Sobota, 26. prosince
Birminghamu City (venku) od 13:45
Pondělí, 28. prosince
Fulham (doma) od 16:00
Sobota, 9. ledna
Hull City (venku) od 13:45

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud