24. prosince 2009 • 14:24

Ferguson se opřel do City: Vyhazov Hughese je nepřípustný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson zkritizoval vedení městského rivala City. Podle něj totiž při propuštění kouče Marka Hughese nejednalo férově.
"O tom se vůbec nemusíme bavit. To, co udělali, je prostě nepřípustné," citovala sedmašedesátiletého Skota agentura Reuters.



"Je jedno jestli jste prohrál dvacet zápasů nebo, jako v Markově případě, dva. K lidem se musíte chovat slušně," uvedl. "Jenže Vánoce zřejmě probouzejí v šéfech klubů to nejhorší. Pro Marka muselo být strašné sedět na lavičce a tušit, že se něco děje," dodal Ferguson, který Hughese v United vedl ještě jako hráče.

Hughes byl propuštěn bezprostředně po sobotní ligové výhře 4:3 nad Sunderlandem. Na lavičce klubu, který je díky majitelům ze Spojených arabských emirátů považován za nejbohatší na světa, ho okamžitě nahradil Ital Roberto Mancini. "Mark tušil, že to je jeho poslední zápas. Den poté jsem s ním mluvil a bylo poznat, že je zdrcený," uvedl.


456844:gallery:true:true

Šestačtyřicetiletý Hughes má za sebou angažmá u velšské reprezentace a Blackburnu, Manchester City vedl 18 měsíců a o místo ho připravila dvanáctizápasová série, kdy City jen třikrát vyhrálo, jednou prohrálo a sedmkrát remizovalo.

Podle Fergusona však nebude dlouho trvat a Hughes se k trénování se vrátí. "Samozřejmě. S Walesem odvedl dobrou práci a to nebylo vůbec nic lehkého. Skvěle si vedl i v Blackburnu a byl tím pravým mužem pro Manchester City," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud