24. prosince 2009 • 10:02

Zakažte moderní plavky, souhlasí Peirsol

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký plavec Aaron Peirsol souhlasí se zákazem moderních plavek, přestože v nich sám překonal několik světových rekordů. Podle něj se díky tomu stane plavání opět důvěryhodným sportem.



Plavky z moderních materiálů se začaly používat začátkem loňského roku a od té doby v nich bylo překonáno přes 250 světových rekordů. Mezinárodní plavecká federace FINA proto jejich používání od začátku roku 2010 zakázala.

"Až budou pryč, plavání získá opět svoji důstojnost. Vracíme se do minulosti, což je někdy dobrá věc," citovala agentura AP Peirsola.

FINA zatím nerozhodla, zda rekordy překonané v moderních úborech ponechá, nebo zruší. Šestadvacetiletý Američan by je však ponechal. "Byly zaplavány podle platných pravidel. Nošením těch plavek nikdo nepodváděl, plavci jen využili dovolených možností," prohlásil s tím, že zakázané plavky si občas oblékne při tréninku. "Jsou nádherné a už jen pro ten pocit rychlosti," dodal.

Peirsol si také myslí, že rekordy zaplavené v moderních úborech mohou být překonány. "Myslím, že plavání překvapí samo sebe a některé padnou," řekl pětinásobný olympijský medailista.

"Možná ne hned, ale přijde to brzy. Změna je život a v tomhle případě to bude hodně zajímavé," dodal plavec, který v moderním úboru naposledy plaval ve víkendovém exhibičním závodě "Souboj v bazénu" v Manchesteru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud