24. prosince 2009 • 08:10

Česká dvacítka podlehla v přípravě těsně Kanadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová reprezentace do dvaceti let prohrála v generálce na světový šampionát s týmem Kanady 2:3. Svěřenci trenéra Jaromíra Šindela odehráli s hlavním favoritem turnaje a obhájcem zlatých medailí z předešlých pěti mistrovství vyrovnaný zápas. Domácí duel rozhodli v rozmezí deseti minut druhé třetiny, kdy vstřelili všechny své branky.



Český tým se po bezbrankové první třetině dostal ve 30. minutě do vedení, když skóre zápasu otevřel Tomáš Vincour. Kanaďané však o 40 vteřin později vyrovnali a následně zápas otočili.

Brankáře Pavla Francouze, který tentokráte dostal přednost před jedničkou Jakubem Sedláčkem, překonali nejprve v oslabení a poté v přesilové hře. Vítězný gól vstřelil Jordan Eberle 26 vteřin před koncem druhé třetiny.

Šindelovi svěřenci, jež v úterý porazili v první přípravě tým USA po samostatných nájezdech, ve třetí části zásluhou Jana Káni snížili, vyrovnat se jim ale už nepodařilo.
"Oba zápasy splnily účel a ukázaly, co jsme od nich očekávali. Především jsme testovali hráče působící v kanadsko-amerických juniorkách, kteří dostali velký prostor k tomu, aby prezentovali momentální formu a potvrdili svoje postavení v týmu," řekl Šindel internetovému serveru hokej.cz.

Do zápasu proti Kanadě nenastoupila první formace českého týmu, šanci dostali další hráči. Šindel měl totiž v zámoří k dispozici 29 hokejistů. Z kádru byl už vyřazen obránce Milan Dóczy.

"Po tréninku na Štědrý den k němu přibudou další dva hráči. Vzhledem k tomu, že nejsou vyjasněné zdravotní komplikace hráčů po přípravných utkáních, stráví tým pravděpodobně Štedrý den v početním stavu 26 hokejistů," dodal Šindel.
První zápas na juniorském MS čeká české hokejisty v sobotu, kdy se od 20:00 utkají se Švédskem.

Kanada - Česká republika 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Hall (Pietrangelo), 36. Bourque, 40. Eberle (Ellis, Kadri) - 30. Vincour (Jordán, Káňa), 52. Káňa (Knotek).

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud