23. prosince 2009 • 20:43

Plzeň přejela Zlín a jde do čela extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňští hokejisté porazili ve 34. kole extraligy Zlín 3:0 a v přímém souboji o první místo tabulky odsunuli moravský tým na druhou příčku. O deváté výhře za sebou rozhodli Indiáni až třemi góly v závěrečné třetině, brankář domácích Tomáš Pöpperle neinkasoval ani jednou a připsal si první nulu v sezoně. Před bouřlivou kulisou zaplněné ČEZ arény navíc plzeňský kapitán Martin Straka bodoval posedmnácté za sebou.



Utkání začalo ve velkém tempu. Oba týmy kladly důraz na ofenzivu. Již v první minutě musel hostující brankář Štůrala po přečíslení dvou na jednoho zastavit skluzem střelu Hvily.

Náhradník stabilní jedničky Sedláčka ve zlínském brankovišti se brzy rozchytal díky časté střelbě domácích.

Hosté hrozili především z protiútoků. Blízko vedoucí brance se ocitl Čech, který nedokázal dorazit za záda ležícího plzeňského gólmana Pöpperleho střelu Balaštíka. Na druhé straně v závěru první třetiny pálil z dobré pozice Adamský pouze doprostřed branky.

Do prostřední části vstoupili domácí aktivním napadáním zlínské rozehrávky, na což hostující obránci reagovali fauly. Ve 25. minutě tak Západočeši získali výhodu 44 vteřin dlouhé přesilové hry pět na tři.

Paradoxně ale mohli skórovat hosté, když po vypršení prvního trestu Pöpperle vykopl pravým betonem Leškovu střelu bez přípravy. Ubráněné oslabení zlínské hráče povzbudilo a postupně převzali otěže utkání.

Při přečíslení dva na jednoho Balaštík nahrál ideálně Rachůnkovi, jehož rána ovšem mířila těsně vedle. Za chvíli se před branku tlačil Vlach a o gólovou radost ho připravil jen nedovolený zákrok Bendy. Domácí se směrem dopředu zlepšili až těsně před druhou přestávkou. Pokus Heřmana z levého kruhu však Štůrala i přes zakrytý výhled kryl.

Závěrečnou dvacetiminutovku zahájili domácí náporem, který korunoval Adamský střelou přesně do levého horního růžku. Vzápětí mohl odpovědět Rachůnek.

Jeho teč po Důrasově přihrávce ale skvěle zastavil před brankovou čarou Pöpperle. Šance se střídaly před oběma brankami. Po vybídnutí Straky zpoza branky nedokázal Vlasák zblízka usměrnit kotouč skrz Štůralovu výstroj.

Během přesilovky domácích ujeli do přečíslení Leška s Balštíkem a Plzeň od pohromy uchránil jen vynikající Pöpperle.

Další početní výhoda už Západočechům vyšla lépe a po přihrávce Vampoly se trefil z mezikruží nekrytý Vostřák. Hostům se už nepodařilo snížit a naopak při hře bez brankáře upravil na konečných 3:0 střelou do opuštěné branky Bomersback.

Plzeň tak oslavila již devátou výhru v řadě a bodovou šňůru drží dokonce třináct zápasů.

HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 42. Adamský (Vampola, Hvila), 53. Vostřák (Vampola, Modrý), 59. Bomersback (Straka, O'Brien).
Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bádal, Pouzar.
Vyloučení: 4:6.
Využití: 1:0.
Diváci: 7693.

Plzeň: Pöpperle - Jiří Hanzlík, O'Brien, Benda, Modrý, Benák, Dresler, Dobrovolný - Bomersback, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Vostřák, Laš.

Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, F. Čech - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Finsterle, Záhorovský.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud