23. prosince 2009 • 20:22

Výhra na Spartě = úspěšná generálka na Spengler Cup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Karlových Varům zvítězili na ledě Sparty 2:1, když v 50. minutě rozhodl v přesilové hře obránce Jakub Čutta. Kouč Energie Pavel Hynek, který byl na konci října právě ze sparťanské lavičky odvolán, tak prožil úspěšný návrat do holešovické haly.



Západočeši navíc se po dvou zápasech bez bodu před reprezentační pauzou naladili vítězstvím na start na Spenglerově poháru v Davosu, kde se představí od 26. do 31. prosince. Sparta prohrála pátý zápas z posledních šesti.

Karlovarští nasadili do hry už své ruské posily - beka Loginova a útočníka Zjuzina, který ozdobil svou premiéru i gólem. Na začátku se hrálo dlouho bez šancí na obou stranách, nic na tom nezměnila hra v početní výhodě obou týmů. Až v 11. minutě měli možnost hostující Skuhravý s Košťálem, vzápětí na druhé straně trefil Langhemmer bekhendem tyč.

Bez úspěchu pak sehráli Pražané početní výhody při trestech Skuhravého a Čutty, Západočeši nevyužili Kratěnova pobytu na trestné lavici. Kratěna pak mohl ještě před přestávkou otevřít skóre, ale Mensatora zblízka neprostřelil.

Karlovarský gólman v 26. minutě vyrazil i Netíkův nebezpečný pokus, za tři minuty ale už kapituloval. Při Zaťovičkově trestu jej prostřelil od modré čáry Gulaši. Z vedení se ale Sparta radovala pouhých 21 vteřin, protože po Dejově akci doklepl puk do odkryté branky Zjuzin.

Sparťanská obrana pak stihl zblokovat střely Melenovského a při přesilovce hostů Košťála. Na Mensatora nevyzráli Langhammer s Netíkem. V početní výhodě neuspěl ani zblízka Hanzlík, při jehož vyloučení měli ještě v druhé části možnosti Tribuncovs a Melenovský.

Závěrečné dějství začala Brošova střela a domácí měli dlouho dobu převahu, kterou umocnilo Zuckerovo vyloučení. Šance ale chyběly a Netíkovu přihrávku vzduchem mohl jen stěží Langhammer lépe trefit. Udeřila tak Energie, když při Cunikově vyloučení propálil Přikryla od modré čáry Čutta.

Pražané se marně snažili po porážce se Zlínem 2:5 před reprezentační přestávkou odvrátit i druhý zápas bez bodu před vlastním publikem.

Závěrečný nápor na tom nic nezměnil, Mensatora nepřekonal v jediné velké šanci Ton. Na druhé straně odmítl pojistku Dej. Ale i tak se úřadující mistr, který se trápí na dvanáctém místě, radoval z plného zisku.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Gulaši (Ton, Langhammer) - 29. Zjuzin (Dej), 50. Čutta (Melenovský, Pletka).
Rozhodčí: Mikula, Souček - Pavlovič, Rozlílek.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 1:1.
Diváci: 5971.

Sparta Praha: Přikryl - Vydarený, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, J. Mrázek, Bolf, Cunik - Kratěna, Broš, Látal - Ton, D. Výborný, Koreis - Netík, Langhammer, Ručinský - Hrdel, Podlešák, Hromas.

Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Loginov, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Pletka - Hluchý, Dej, Zjuzin - Zucker, Kuběna, Zaťovič.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud