23. prosince 2009 • 20:10

Kometa slaví! Na vlastním ledě sestřelila Slavii

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté posledního týmu tabulky Komety Brno porazili Slavii Praha 2:1 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. O výsledku rozhodla už první třetina. Slavii k zisku bodů nepomohl ani brankář Hnilička, jenž se v extralize představil po více než roce.



Mohutný nápor podložený nátlakovou hrou vynesl hned v úvodu zápasu Slavii výraznou územní převahu. Tu ještě znásobilo hned v první minutě vyloučení obránce Ovčačíka.

V přesilovce bránící Kometa nevěděla kam dřív skočit. Pražané chytrou kombinační hrou nepustili protivníka z obranného pásma a přesilovku zakončil po akci obránců Žižky a Slobody vedoucím gólem Beránek. Ten se ocitl zcela sám před bezbranným brankářem Hovim, který na jeho dorážku zblízka nereagoval.

Mohlo to dopadnout mnohem hůř, řekl po zápase Hnilička »

Brňané po inkasovaném góly přidali na agresivitě, dohrávali důrazně osobní souboje a postupně srovnali krok. V 11. minutě kombinační akci Dlouhého s Varaďou zakončil nejproduktivnější hráč Komety Dopita, jenž z bezprostřední blízkosti prostrčil kotouč pod brankářem Hniličkou.

Poslední tým tabulky vystupňoval v závěru třetiny tempo a výsledkem výrazného zlepšení byla v 16. minutě druhá branka v síti Hniličky při přesilové hře. Přesilovkovou akci zakončil obránce Mojžíš, jemuž skočil do rány jeden z obránců Slavie. Od něj změnil kotouč směr a Hnilička už nestačil reagovat.

Jiří Dopita, útočník Komety, slaví branku v síti Slavie.
Jiří Dopita, útočník Komety, slaví branku v síti Slavie.

Neúprosnou bitvu ve druhé třetině zdobily důrazné osobní souboje i dramatické momenty před oběma brankami. Domácí hokejisty podržel v rozhodujících chvílích Hovi. Největší tlak měla Slavia při dvou přesilovkách, při kterých se stačili obětavě bránící domácí hokejisté ubránit.

Také Kometa měla několik vyložených šancí. Nejslibnější možnost ke skórování měl Varaďa, jenž projel napříč obranou soupeře, jeho pokus o dlouho kličku ale Hnilička vystihl.

Jednobrankový náskok Kometa nebránila, naopak se snažila aktivní hrou o jeho zvýšení. Dostávala se i ke střeleckým příležitostem, všechny pokusy ale likvidoval Hnilička. Slavia sice byla v závěrečné třetině pod tlakem a spoléhala hlavně na nebezpečné rychlé protiútoky.

Kometa sice dvakrát promarnila možnost zvýšit náskok při přesilových hrách, nezměrnou bojovností si udržovala mírnou převahu. Slavia se sice snažila o zvrat, šanci k vyrovnání jí ale domácí hokejisté už nenabídli.

Vladimír Jeřábek (Brno): "Musím pochválit celý tým za dodržení taktiky. I když se Slavia dostala do hodně šancí, tak nás podržel brankář Hovi. Zápas byl vyrovnaný, mohl skončit i remízou. V závěru jsme dobře bránili, vyráželi do protiútoků a mohli rozhodnout o výsledku třetí brankou. Vítězství s plným bodovým ziskem je cenné."

Jiří Čelanský (Slavia): "Utkání bylo vyrovnané. Kometa za obětavou obranu a osobní statečnost byla o branku šťastnější. Podali jsme kvalitní výkon a velmi dobrý výkon podal i brankář Hnilička. Nebylo pro něj jednoduché nastoupit po roční přestávce. Bohužel nám chyběla produktivita."

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Dopita (R. Dlouhý, Varaďa), 16. Mojžíš (Brabenec) - 3. Beránek (Žižka, Sloboda).
Rozhodčí: Hradil, Polák - Bryška, Chytil.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 1:1.
Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, Vyrůbalík, Ovčačík, Mojžíš, Zubíček, Štach - Varaďa, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Divíšek, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - R. Procházka, Polodna, Šindel.

Slavia: Hnilička - Kadlec, Špelda, Vyhlídal, Žižka, Sloboda, Kolařík, J. Drtina, Vašíček - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - D. Hruška, Sklenář, M. Čermák - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud