23. prosince 2009 • 20:03

Přestřelku ovládl Litvínov, Boleslav porazil 3:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova dokázali přestřílet Mladou Boleslav 3:2 a díky výhře se posunuli na desáté místo tabulky před svého středečního soupeře.



Skóre zápasu se mohlo měnit již po 57 vteřinách, když z pravého křídla nebezpečně vypálil hostující Sýkora, brankář Hübl puk pouze vyrazil, ten poskakoval za brankovou čáru, v poslední okamžik však přijel slovenský obránce Švarný a basebalovým způsobem odpálil puk do bezpečí.

Ve 4. minutě vyzkoušel Hüblovu pozornost Žabka, ale domácí brankář efektním semaforem jeho střelu zlikvidoval. Devátá minuta přinesla první vážnější příležitost pro domácí. Pilař vypálil od modré, Schwarz ale puk vyrazil lapačkou těsně vedle tyčky. Hübla na druhé straně vyzkoušel Kracík, ale brankář domácích byl připraven.

Úvod druhé třetiny byl pro diváky stejně nezáživný jako první dějství. První vážnější šanci měli domácí až ve 28. minutě a hned se radovali z gólu. Černý vystřelil od modré čáry a Schwarz viděl puk přes klubko hráčů až za svými zády. Po pár vteřinách od vstřelené branky ujel Jánský, ale gólově svou akci nezakončil.

V polovině utkání měli příležitost hosté, konkrétně Kracík, ale Hübl jeho pokus od modré chytil do lapačky. Ve 33. minutě mohli mladoboleslavští vyrovnat při přesilové hře pět proti třem, která trvala 66 vteřin, ale paradoxně největší šanci měli domácí, když se na Schwarze řítil Lukeš. Jeho pokus skončil pouze na boční síti.

Závěr třetiny patřil hostům. Nejprve sice zahrozil Sup, ale poté zvýšil na 2:0 Jánský a pět vteřin před jejím koncem překonal Schwarze Švarný. Mladoboleslavský brankář následně přenechal své místo náhradníku Valentovi.

Do třetí části vstoupili hosté s odhodláním pokusit se ještě něco udělat s nepříznivým stavem a jejich snaha se naplnila ihned 73 vteřinách, kdy Hübla prostřelil Sýkora. Poté byli hosté nastěhováni dlouhé minuty v obranném pásmu, ale další branky se nedočkali. V polovině třetího dějství se v šanci ocitla kompletní druhá formace hostů, Boháč, Nouza ani Sýkora však nedokázali puk dotlačit za domácího brankáře.

V 53. minutě však domácí vedli již jen o gól, když se z levého kruhu trefil nechytatelně do horního rohu obránce Duben. O minutu později se prokličkoval až před Hübla exlitvínovský forvard Bahenský, ale první pokus zastavil levý Hüblův beton a druhou střelu levá tyč. Hosté v závěrečných minutách ještě odvolali brankáře, ale ani to jim nepomohlo k zisku bodů.

HC Benzina Litvínov - BK Mladá Boleslav 3:2 (0:0, 3:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 28. J. Černý (Stříteský), 39. Jánský (Punčochář, Reichel), 40. Švarný - 42. T. Sýkora (Šterbák), 53. Duben (Boháč).
Rozhodčí: Minář, Šír - Blümel, Barvíř.
Vyloučení: 4:5, navíc Žabka a Boháč (oba M. Boleslav) oba 10 min.
Bez využití.
Diváci: 4749.

Litvínov: J. Hübl ml. - Pilař, Kroupa, Švarný, Stříteský, Gureň, Punčochář, Skuhrovec - Majdan, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Jánský.

Mladá Boleslav: Schwarz (40. Valent) - Žabka, Šterbák, Duben, Frolo, J. Kasík, Lehikoinen - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Kracík, Fabuš, Macho - Nouza, Handlovský, Vrbata.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud