23. prosince 2009 • 11:06

Konečný porušil pravidla. Mistrem světa nebude

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší český profesionální boxer Lukáš Konečný přišel o šanci vybojovat si zápas o titul mistra světa organizace IBF. Podle boxerských serverů federace zrušila jeho "vyzývací" souboj s Američanem Deandrem Latimorem, jehož vítěz měl získat právo boxovat o titul. Zároveň ho na šest měsíců vyřadila z elitní desítky žebříčku své organizace.



Důvodem je Konečného sobotní souboj s Bělorusem Sergejem Chomickým, kterým člen německé stáje SES Boxing porušil pravidla IBF.

Problémem je podle všeho skutečnost, že IBF již zaregistrovala zápas Konečného s Latimorem a bývalý dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa do té doby nesměl k žádnému jinému utkání nastoupit.

Konečný se s Bělorusem Chomickým nemazlil »

Konečného rozhodnutí IBF zaskočilo. Nevěděl ani, že jeho zápas s Latimorem je již dohodnutý.

"Věděl jsem o tom, že manažer o něm jedná a říkal mi, že kdyby se vše dohodlo ještě před zápasem v Rusku, nesměl bych tam nastoupit. Nic jistého ale prý nebylo," řekl Konečný.

Podle něj se možná jedná i o "boxerskou politiku". "Mrzí mě to, ale celé je to divné," podotkl brněnský rodák, který Chomického v Jekatěrinburgu porazil jasně na body a připsal si 41. vítězství ve 44. zápase v profesionálním ringu.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud