23. prosince 2009 • 08:01

Skvělý obrat Anaheimu: za sedm minut čtyři góly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Výjimečný obrat předvedli v úterním utkání NHL hokejisté Anaheimu. Na ledě Colorada ještě v 53. minutě prohrávali 0:2, pak však během sedmi minut a 23 sekund nastříleli čtyři góly a vyhráli 4:2.



Vítězný třetí gól vstřelil pouhých 26 sekund před koncem třetí třetiny Ryan Getzlaf.

Po zápase přiznal, že už příliš nevěřil, že by jeho tým mohl v Coloradu něco získat. "Když osm minut před koncem prohráváte 0:2, člověka vážně napadají myšlenky, že je vše nejspíš ztraceno. Ale na konci jsme opravdu tvrdě zabojovali, párkrát se k nám šťastně odrazil puk a celé to dobře dopadlo," radoval se Getzlaf.

Anaheim si připsal pátou výhru z posledních devíti zápasů a poprvé od 14. října má na kontě více vítězství než porážek (15:14). "Snad to vítězství dodá každému hráči dávku sebevědomí. I když už delší dobu nehrajeme špatně," myslí si trenér Randy Carlyle. "Pohled na tabulku sice nenapovídá tomu, že bychom měli dobrou sezonu, ale když se podíváte na výsledky posledních deseti zápasů, je vidět jasné zlepšení," dodal.

Hráče Colorada může navzdory ztracenému vítězství utěšovat fakt, že vánoční přestávku stráví na prvním místě Severozápadní divize. "Jsme pořád první a víme, že jsme skvělý tým," prohlásil obránce Scott Hannan.

Pravdou však je, že Kačeři byli od začátku do konce zápasu střelecky aktivnější a přestříleli svého soupeře v poměru 43:17. "Zápasy, kdy se nedaří, bráníte se ve vlastním pásmu, ale brankář chytá skvěle a vedete o dva góly, se musíme naučit vyhrávat," dodal zklamaný Hannan.

Bitvu o vedení v Západní konferenci svedli hráči Chicaga a San Jose. Úspěšnější byli hosté, kteří zvítězili 3:2 a vystřídali svého soupeře v čele tabulky. Hlavním strůjcem triumfu Sharks byl brankář Jevgenij Nabokov, který pochytal 45 ze 47 střel Blackhawks. Naopak jeho protějšek Cristobal Huet čelil pouhým čtrnácti střelám.

"Neměli jsme mnoho šancí, takže je skoro zázrak, že jsme vyhráli. Nehráli jsme vůbec dobře. Správně řečeno jsme ty dva body jakoby ukradli. A vděčit za to můžeme jedině Nabbymu," pochválil trenér Todd McLellan výkon ruského gólmana.

San Jose si připsalo třetí výhru po sobě a zároveň přerušilo vítěznou sérii Chicaga, která trvala čtyři zápasy. Blackhawks podlehli tento měsíc svému rivalovi už podruhé, naposledy utržili debakl 2:7. "Přestříleli jsme je, ale nedokázali jsme si vytvořit velké šance. Stříleli jsme ze špatných úhlů a vytvářeli chaos před brankou, ale jejich gólman chytal dobře," řekl Marián Hossa, jeden ze dvou úspěšných střelců Chicaga.

Po dvou třetinách svítil na světelné tabuli nad ledem údaj o poměru střel 26:7 pro domácí, skóre však bylo 2:0 pro hosty. Jedním z důvodů byla i skutečnost, že se Chicagu nedařilo ani v přesilových hrách, naopak při jedné z nich inkasovalo z rychlého protiútoku druhý gól po střele Joea Thorntona. "Vyloučení nás srážela na zem, ale bojovali jsme," poznamenal brankář Nabokov.

V třetím úterním utkání zvítězil Vancouver nad Nashvillem 4:1 a ukončil čtyřzápasovou vítěznou šňůru Predators. Zasloužili se o to především bratři Daniel a Henrik Sedinové, kteří oba vstřelili gól a na další přihráli. Brankář domácích Roberto Luongo si připsal 20 zákroků, o čisté konto ho připravil až pět a půl minuty před koncem zápasu Patric Hornqvist.

Chicago - San Jose 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky: 45. Kane, 59. Marián Hossa - 4. Heatley, 26. J. Thornton, 45. Demers. Střely na branku: 47:14. Diváci: 21.614.

Vancouver - Nashville 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky: 27. Bernier, 37. D. Sedin, 47. Salo, 50. H. Sedin - 55. Hornqvist. Střely na branku: 36:21. Diváci: 18.810.

Colorado - Anaheim 2:4 (1:0, 0:0, 1:4)
Branky: 3. Yip, 44. Stastny - 53. S. Niedermayer, 56. Sexton, 60. Getzlaf, 60. Marchant. Střely na branku: 17:43. Diváci: 12.171.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud