23. prosince 2009 • 12:00

Potvrzeno: Schumacher se upsal Mercedesu!

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Návrat legendy je zpečetěn. Michael Schumacher podepsal smlouvu s Mercedesem a po třech letech bude opět závodit ve formuli jedna.



Podle deníku Bild by si měl sedminásobný mistr světa vydělat v příští sezoně sedm milionů eur (asi 184 milionů korun).

Čtěte více:
Schumacher se vrací! Dohodl se s Mercedesem »

"Tři roky mimo formuli mě nabily energií, kterou teď cítím," citovala agentura AP Schumachera. "Cítím, že můžu něco dokázat. Jsem naprosto přesvědčen, že nebudu jen do počtu," dodal vítěz 91 Velkých cen a držitel většiny rekordů v F1.

Schumacher si obnovenou premiéru v kokpitu odbude 14. března v Bahrajnu, kde začne nová sezona formule 1. Jeho stájovým kolegou bude o šestnáct let mladší krajan Nico Rosberg. Mercedes, který nahradil úspěšný tým Brawn GP, tak bude mít ve formuli 1 po 55 letech oba německé piloty.

Slavný německý pilot se v týmu potká s inženýrem Rossem Brawnem. Pod jeho vedením Schumacher získal ve stájích Benetton a Ferrari všech sedm titulů.

Michael Schumacher už zase sedí ve Ferrari - zatím jen v modelu z roku 2007
Michael Schumacher už zase sedí ve Ferrari - zatím jen v modelu z roku 2007

Schumacher byl blízko návratu do formule už v průběhu letošní sezony. V týmu Ferrari, kde působil jako poradce, měl nahradit zraněného Brazilce Felipeho Massu, ale kvůli bolestem krku musel comeback vzdát.

V posledních týdnech se však o Schumacherově návratu intenzivně spekulovalo a jeho angažmá v barvách Mercedesu nabývalo konkrétních obrysů. V minulém týdnu ho potvrdil i prezident Ferrari Luca di Montezemolo, jenž uvolnil německou legendu z postu konzultanta, aby se mohl vrátit za volant.

Už dříve uvedl, že v odchodu do Mercedesu nebude Schumacherovi bránit. "Chtěl jsem, aby jezdil v třetím autu, ale to nebylo možné. Nemohl jsem mu nic nabídnout, takže teď nemůžu být zklamán. Samozřejmě někteří naši fanoušci zklamaní jsou, ale to je život. Pro formuli jedna je dobře, že se vrací. I když jako šéf Ferrari jsem smutný," řekl Montezemolo.

Rosberg předem ohlásil, že se nebojí, že by se musel německé legendě v týmu podřizovat. "U Mercedesu žádná hierarchie není. Vždycky to bylo tak, že oba jezdci měli stejnou pozici," řekl syn bývalého finského mistra světa Kekeho Rosberga, jenž do týmu přestoupil z Williamsu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud